Els guardonats dels premis Ciutat de Palma
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Aquest poblat no es va incloure en la candidatura de Patrimoni de la Humanitat i el seu preu actual és de 950.000 euros
Un dels poblats talaiòtics de Menorca, Binissafullet, està a la venda per 950.000 euros. Es tracta d’un Bé d’Interès Cultural Protegit que no es va incloure en la llista de la UNESCO. L’administració, de moment, no estaria disposada a comprar-lo al propietari.
Aquest jaciment arqueològic de Sant Lluís compta amb molts dels elements típics, com un gran talaiot o un recinte de taula. A la immobiliària Sotheby’s, el propietari el ven per 950.000 euros. L’any 2010 el seu preu era de només 130.000 euros. Sobre aquest espai la immobiliària comentava que “això es justifica per l’interès que té l’illa, però és veritat que en aquest lloc no s’hi pot construir res, està protegit, és un capritx per un col·leccionista que vulgui comprar-se un tros d’història”.
Binissafullet no es va incloure dins la llista de jaciments de Menorca que ara són Patrimoni de la Humanitat. El servei de patrimoni històric del Consell Insular de Menorca ho justificava en el fet que “ja hi havia altres poblats més representatius, més monumentals amb tots els elements de Binissafullet, però també per l’entorn on es troba. Per aquesta candidatura a part dels béns era importat el paisatge i l’entorn que tenia”.
De moment, l’administració no s’ha interessat a adquirir-lo. La darrera compra de patrimoni talaiòtic va ser el poblat de Son Catlar, venut per 600.000 euros. De la llista patrimoni mundial només tres són de titularitat pública.
Binissafullet és un Bé d’Interès Cultural Protegit i, per tant, no n’hi pot construir ni alterar els seus elements. Sí que s’hi pot fer investigació i conservació. També activitats com, per exemple, concerts, sempre que no impliquin una actuació sobre el bé. A més, es permet que sigui explotat econòmicament.
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Els pollencins han sortit més tard cap a la finca per la pluja, però no han deixat de complir la tradició de berenar a Ternelles
Davant les càmeres d'IB3, durant el directe de la retransmissió de la festa ha agraït l'ajuda dels seus amics