Bintalfa atrapa la primera victòria d’Or contra l’Amics Castelló

L'Hestia Menorca aguanta la remuntada de l'equip de Joan Faner (85-65); Diego Alderete (17p), el cor i l'anotació per a un triomf coral

22/10/2023

13

La festa del bàsquet ha estat completa a Bintalfa. L’Hestia Menorca ha sumat el primer triomf a LEB Or contra l’Amics Castelló (85-65), en un partit que ha estat un torrent d’emocions ja abans del salt inicial i amb un marcador que ha estat una autèntica muntanya russa… però sempre favorable als balears. Finalment, els jugadors i els més de 2.200 aficionats que hi havia a la grada han compartit la celebració més esperada: la primera victòria ja és la butxaca.

Abans del salt inicial, temps per al reconeixement. La primera ovació del vespre és per a Joan Faner. El base ciutadellenc tornava a jugar a l’illa dotze anys després i divideix els cors… també de la seva família.

Primera part immaculada de l’equip de Javi Zamora. Des de la defensa, l’Hestia nega la major a l’Amics Castelló… “Avui no superaran els vuitanta punts”, era la consigna. A cop de triple i trencant la zona, l’avantatge arriba als vint punts abans del descans: 38-18.

Al tercer quart, l’equip de la Plana desactiva Clevin Hannah amb una defensa mixta. El Castelló anota trenta punts i el partit torna al seu origen: empat a 63 amb més de sis minuts per jugar. Llavors, l’Hestia fa un pas endavant en defensa, Omar Lo anota tres ganxos seguits i elimina qualsevol dubte amb un parcial demolidor de 22 a 2.

El capità Diego Alderete, amb 17 punts, lidera des del cor i l’anotació la primera victòria del curs.

El pròxim partit de l’Hestia Menorca el podreu veure en directe a IB3. Serà diumenge que ve, a les 12, a la pista del Clavijo de Logronyo.