societat

Biòlegs de Menorca alerten sobre els perjudicis d’agafar petxines de les platges

Són font d'aliment per a animals i plantes i refugi per a moltes espècies com el caragol ermità

Bi%C3%B2legs+de+Menorca+alerten+sobre+els+perjudicis+d%27agafar+petxines+de+les+platges

La gent ja s’ha conscienciat que no és bona idea endur-se’n com a record d’un viatge un element de la natura. Però, si ja existeix una certa conscienciació sobre l’arena de les platges i les pedres, els biòlegs ens alerten ara que recol·lectar petxines perjudica el medi ambient i la fauna marina.

Les trobem entre l’arena de les platges i, de vegades, acaben convertides en un element de decoració, en un accessori per portar al coll o, fins i tot, en una joguina per als més petits. Menorca és plena de petxines i pensem que si ens les emportem a casa no passa res. Aquesta acció, però, pot tenir conseqüències sobre el medi natural del qual formen part.

Són una font d’aliment per a animals i plantes i la casa i refugi de moltes espècies. Per exemple, el caragol ermità les utilitza per construir la seva pròpia closca o les aus per fabricar-ne un niu. De la seva importància, en són conscients la majoria de visitants i residents de l’illa.

Per a les mans més innocents, però, l’OBSAM recomana que en comptes d’omplir-nos les butxaques de petxines, pedres o sorra, ho facem amb residus de plàstic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

l'Ajuntament diu que els treballadors no accepten cap proposta. Mentre, l'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina

Es Castell tindrà el primer parc fotovoltaic públic de Balears

El projecte preveu que els ciutadans cobreixin 700.000 euros, més de la meitat de la inversió total

Manacor suspèn els concursos de Sant Antoni

De moment no s'han anul·lat les festes a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia

L’IMAS reconeix que ha faltat “visió de conjunt” per actuar davants els casos d’abusos a menors tutelats

Aquest dimecres s'han conegut les conclusions de l'informe d'experts en relació amb els casos confirmats en els centres de tutela