X

Bloc electoral 10N: 3 de novembre de 2019

Els candidats a les properes eleccions generals han presentat avui diumenge les seves propostes

03/11/2019

Bloc electoral 10N: 3 de novembre de 2019

A continuació vos oferim el bloc informatiu dels partits que concorren a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre. El temps estipulat per a cadascuna de les formacions ha estat adjudicat dins el “Pla de Cobertura d’IB3”, d’acord amb la doctrina de la Junta Electoral, i no seguint criteris periodístics.

Els socialistes prometen augmentar el parc de lloguer d’habitatges de protecció oficial, si Pedro Sánchez és president del Govern. Una mesura que anirà acompanyada d’una Llei d’Habitatge i l’alliberament de sòl dels grans tenidors. Els socialistes recorden que, a les Balears, el Govern de Francina Armengol ha posat en marxa ja més de 500 habitatges de protecció oficial.

Des de Galícia, el candidat d’Unides Podem a la presidència del Govern central, Pablo Iglesias, ha assegurat que els poders econòmics estan disposats a fer repetir les eleccions fins que els espanyols votin com ells volen. Iglesias ha demanat el vot perquè Unides Podem sigui imprescindible per formar un govern d’esquerres.

Ciutadans ha anunciat un pla de millores per als autònoms, com ara equiparar els drets d’aquest col·lectiu amb els dels assalariats, perquè puguin gaudir d’atur si el negoci va malament o cobrar una pensió de jubilació digna. També que els autònoms puguin conciliar, així que els eximiran de pagar la quota d’autònom durant dos anys, independentment que siguin pare o mare.

El Partit Popular afirma que les darreres enquestes deixen clar que el PP té les mateixes possibilitats de guanyar les eleccions que els socialistes i fa una crida al votant de centredreta per unificar el vot i aconseguir treure Pedro Sánchez de la Moncloa.

Vox proposa un Règim Especial per a les Balears real i una baixada d’impostos. Antonio Salvá defensa que s’eliminin privilegis fiscals d’algunes comunitats.

La coalició Més Esquerra ha presentat avui cinc propostes per a treballadors i jubilats: derogar les reformes laborals del PP i el PSOE, igualar les pensions i el salari mínim a la mitjana europea, eliminar la bretxa salarial entre dones i homes, garantir les pensions per llei i reduir la jornada laboral.

03/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris