societat

Bloquejades les negociacions per desconvocar la vaga de recollida de residus del Raiguer

Els treballadors es queixen de la disparitat de sous entre municipis i la precarietat d'aquests salaris i que els plecs de nova licitació del servei no preveuen cap millora


A partir d’aquest dimecres, a les 22h, comença la vaga indefinida dels treballadors de recollida de residus a la Mancomunitat del Raiguer. Una situació que a hores d’ara es troba bloquejada i amb poc marge de negociació.

El president de la Mancomunitat del Raiguer i batle de Consell, Andreu Isern, explica que les negociacions entre la empresa, Melchor Mascaró, i els treballadors estan bloquejades i no preveu que arribin a un acord de manera ràpida. Campanet, Santa Maria, Consell, Alaró, Binissalem, Lloseta, Mancor de la Vall, Selva i Búger són els municipis que es veuran afectats.

Els treballadors es queixen de la disparitat de sous entre municipis i la precarietat d’aquests salaris i que els plecs de nova licitació del servei no preveuen cap millora. Isern explica que ara mateix, fins que no es publiquin els nous plecs, la situació està bloquejada i no preveu que es desconvoqui de manera immediata.

El director de l’Àrea de Serveis de Melchor Mascaró, Carles Calafat, explica que l’empresa té poc marge per negociar. “Com empresa no podem fer res, perquè esteim sortint del servei. No hi ha possibilitat de cap acord perquè no serà vinculant per la nova contrata”, assegura.

Per la seva banda, el secretari general de Serveis de Comissions Obreres, Miguel Ángel Pardo, retreu a les empreses del servei de recollida dels fems i neteja viària la seva falta de compromís per crear un conveni autonòmic del sector amparat pel Govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comença la vacunació de les persones majors, d’entre 95 i 112 anys

Més de 2.700 persones de Mallorca estan citades per subministrar-los la dosi, que també poden rebre a ca seva

Controls policials durant el primer dissabte de desescalada

Des d'anit els agents augmenten la vigilància, en total a l'arxipèlag han aixecat 177 actes, de les quals 111 són només a Palma. La més greu, un bar clausurat amb...

Els restaurants de Menorca consideren que l’ús dels interiors al 30% és insuficient

Els establiments amb més sort es queixen que l'espai no els dóna per abastir tota la demanda

Ángel Luis Guerrero és el nou batle de Sant Josep

Agafa les regnes del consistori il·lusionat i amb el repte d'aconseguir tancar la contractació final del Pla General.