CIèNCIA I TECNOLOGIA

“BODIES”, l’exposició de cossos humans arriba a Mallorca

Vuit cossos humans, cinc torsos i més de 100 òrgans i membres reals s'hi exposen amb una finalitat didàctica


A partir d’aquest dissabte es pot visitar “BODIES” al Poble Espanyol. Una exposició en què hi ha 8 cossos humans, 5 torsos i més de 100 òrgans i membres reals. L’exposició té la finalitat d’explicar com funciona el nostre cos amb models reals.

Ja fa més de 20 anys que aquesta exposició volta per tot el món i els seus cossos es poden mostrar així gràcies a la ‘plastinació’. Una tècnica que consisteix a extreure l’aigua, els greixos i la sang dels òrgans i cossos per aplicar-hi resines tòxiques. Aquest procés pot durar més d’un any per aconseguir un cos complet i pretén preservar els òrgans a llarg termini.

És una de les tres exposicions d’aquest tipus que existeixen en el món. Quan se’n va fer la primera, va crear polèmica perquè no quedava clara la procedència dels cossos. Rascid Baifraouri, promotor de l’exposició a Espanya, admet que la primera exposició feta als anys 80 va generar molta impressió i que fins i tot es va haver de tancar. Malgrat tot, es va aconseguir demostrar que els cossos eren donacions i s’havien aconseguit de manera lícita.

Aquest dissabte s’espera que unes mil persones passin per l’exposició. Més de 6.000 alumnes ja han demanat cita per assistir-hi i també hi havia professionals sanitaris interessats.

Podreu visitar “BODIES” fins al dia 12 de març al Poble Espanyol. D’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 els caps de setmana, i de 17.00 a 21.00 entre setmana. Estarà obert de dilluns a diumenge.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |