societat

Les noves restriccions al BOIB: reunions de 6 persones, aforaments del 30% i prohibit l’ús de la barra a bars i restaurants (entre altres)

També es flexibilitzen les visites a les residències d'ancians per permetre, independentment de la situació sanitària del centre i per raons humanitàries, l'acompanyament als residents en situació d'especial fragilitat

EFE/Quique García


El Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB) publica aquest dissabte la resolució de la Conselleria de Salut i Consum amb les noves restriccions. I ho fa amb un triple objectiu: prorrogar les mesures que regeixen a nivell general a Balears, establir limitacions específiques per a Mallorca i Eivissa i flexibilitzar algunes mesures a Formentera.

Amb caràcter general, es prorroga la resolució del 9 d’octubre, si bé es flexibilitza el règim de visites a les residències d’ancians per permetre, independentment de la situació sanitària del centre i per raons humanitàries, l’acompanyament als residents en situació d’especial fragilitat.

D’aquesta manera, en l’àmbit social i familiar es reduirà a un màxim de sis persones les trobades, excepte en el cas de persones convivents. L’aforament màxim de llocs de culte serà del 30% i, a més, no es permetrà cantar.

El Govern recomana que no es facin celebracions en el lloc de treball, especialment si van acompanyades del consum d’aliments o begudes. En tot cas, si se celebren, quedaran sotmeses al límit màxim de sis persones.

A més de la prohibició de l’ús de la barra a restaurants, el nombre màxim de persones per taula serà de sis. Quant als centres comercials, l’aforament dels espais comuns es redueix al 50% i en els establiments comercials es prohibeix la venda d’alcohol a partir de les 22.00 hores.

Sobre l’activitat esportiva, es redueix al 30% l’aforament màxim a les sales de musculació, sales per a activitats dirigides de les instal·lacions esportives i dels vestuaris. Les activitats grupals dirigides en aquests espais tancats no podran superar les 15 persones.

FLEXIBILITZACIÓ DE MESURES A FORMENTERA:

A Formentera, les reunions familiars i socials seran per a un màxim de 10 persones en espais tancats i 20 a l’aire lliure. També s’obriran els parcs infantils i els locals d’oci infantil, amb una capacitat màxima del 50%.

Les activitats de temps lliure destinades a la població infantil i juvenil podran realitzar-se en grups estables de fins a 20 participants en espais a l’aire lliure i 10 en espais tancats. El mateix per a les activitats en els espais de joves i punts d’informació.

Quant als esdeveniments esportius, es podrà utilitzar un 75% de l’aforament de la instal·lació per al públic fins a un màxim de 1.000 persones i, en teatres i auditoris es podrà desenvolupar la seva activitat si no supera el 75% de la capacitat permesa.

Els cinemes i circs de carpa i espais similars, en els quals es permet menjar o beure, podran desenvolupar la seva activitat, però sense superar el 45% de la capacitat permesa a cada sala.

Altres recintes, locals i establiments destinats a esdeveniments públics i activitats recreatives podran desenvolupar la seva activitat sempre que el públic romangui assegut i no se superi el 75% de l’aforament permès, amb un límit de 300 persones en espais tancats i de 1.000 persones a l’aire lliure.

Les terrasses dels bars podran obrir amb un 75% dels aforaments i els mercats ambulants podran incrementar la seva ocupació fins al 75% dels llocs habituals sempre que tinguin més de 21 llocs i el 100% si tenen menys de 20.

Es permet la reobertura dels clubs de persones majors per a la realització d’activitats dirigides. L’aforament màxim dels establiments o instal·lacions serà d’un 50%. Les activitats es realitzaran en grups estables d’un màxim de 10 persones en espais tancats i 20 persones a l’aire lliure.


Noves restriccions a partir de dissabte a Mallorca i Eivissa: es prohibeix l’ús de la barra i es redueix l’aforament de gimnasos i noces
Es rebaixaran les restriccions a Formentera
Salut allarga almenys una setmana més les restriccions a Vila

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell d’Eivissa presenta una iniciativa en línia per mantenir viva la il·lusió de Nadal

'Cantajuego' actuarà al Recinte Firal el diumenge 27 de desembre amb sessió doble.

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal tractades

L'informe de sostenibilitat de la fundació Ibiza Preservation assegura que no es compleix la reducció en el consum d'energia

El Castell de Bellver es tenyeix de vermell per commemorar el Dia contra la sida

A les sis en punt, s'ha il·luminat de color vermell per donar suport a la causa i fer front a...

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

Serà el primer cribratge massiu amb tests d'antígens que es faci a les Balears. Les persones que donin positiu, se'ls...