X

Les noves restriccions al BOIB: reunions de 6 persones, aforaments del 30% i prohibit l’ús de la barra a bars i restaurants (entre altres)

També es flexibilitzen les visites a les residències d'ancians per permetre, independentment de la situació sanitària del centre i per raons humanitàries, l'acompanyament als residents en situació d'especial fragilitat

24/10/2020

Les noves restriccions al BOIB: reunions de 6 persones, aforaments del 30%25 i prohibit l’ús de la barra a bars i restaurants (entre altres)

EFE/Quique García

Redacció

El Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB) publica aquest dissabte la resolució de la Conselleria de Salut i Consum amb les noves restriccions. I ho fa amb un triple objectiu: prorrogar les mesures que regeixen a nivell general a Balears, establir limitacions específiques per a Mallorca i Eivissa i flexibilitzar algunes mesures a Formentera.

Amb caràcter general, es prorroga la resolució del 9 d’octubre, si bé es flexibilitza el règim de visites a les residències d’ancians per permetre, independentment de la situació sanitària del centre i per raons humanitàries, l’acompanyament als residents en situació d’especial fragilitat.

D’aquesta manera, en l’àmbit social i familiar es reduirà a un màxim de sis persones les trobades, excepte en el cas de persones convivents. L’aforament màxim de llocs de culte serà del 30% i, a més, no es permetrà cantar.

El Govern recomana que no es facin celebracions en el lloc de treball, especialment si van acompanyades del consum d’aliments o begudes. En tot cas, si se celebren, quedaran sotmeses al límit màxim de sis persones.

A més de la prohibició de l’ús de la barra a restaurants, el nombre màxim de persones per taula serà de sis. Quant als centres comercials, l’aforament dels espais comuns es redueix al 50% i en els establiments comercials es prohibeix la venda d’alcohol a partir de les 22.00 hores.

Sobre l’activitat esportiva, es redueix al 30% l’aforament màxim a les sales de musculació, sales per a activitats dirigides de les instal·lacions esportives i dels vestuaris. Les activitats grupals dirigides en aquests espais tancats no podran superar les 15 persones.

FLEXIBILITZACIÓ DE MESURES A FORMENTERA:

A Formentera, les reunions familiars i socials seran per a un màxim de 10 persones en espais tancats i 20 a l’aire lliure. També s’obriran els parcs infantils i els locals d’oci infantil, amb una capacitat màxima del 50%.

Les activitats de temps lliure destinades a la població infantil i juvenil podran realitzar-se en grups estables de fins a 20 participants en espais a l’aire lliure i 10 en espais tancats. El mateix per a les activitats en els espais de joves i punts d’informació.

Quant als esdeveniments esportius, es podrà utilitzar un 75% de l’aforament de la instal·lació per al públic fins a un màxim de 1.000 persones i, en teatres i auditoris es podrà desenvolupar la seva activitat si no supera el 75% de la capacitat permesa.

Els cinemes i circs de carpa i espais similars, en els quals es permet menjar o beure, podran desenvolupar la seva activitat, però sense superar el 45% de la capacitat permesa a cada sala.

Altres recintes, locals i establiments destinats a esdeveniments públics i activitats recreatives podran desenvolupar la seva activitat sempre que el públic romangui assegut i no se superi el 75% de l’aforament permès, amb un límit de 300 persones en espais tancats i de 1.000 persones a l’aire lliure.

Les terrasses dels bars podran obrir amb un 75% dels aforaments i els mercats ambulants podran incrementar la seva ocupació fins al 75% dels llocs habituals sempre que tinguin més de 21 llocs i el 100% si tenen menys de 20.

Es permet la reobertura dels clubs de persones majors per a la realització d’activitats dirigides. L’aforament màxim dels establiments o instal·lacions serà d’un 50%. Les activitats es realitzaran en grups estables d’un màxim de 10 persones en espais tancats i 20 persones a l’aire lliure.


Noves restriccions a partir de dissabte a Mallorca i Eivissa: es prohibeix l’ús de la barra i es redueix l’aforament de gimnasos i noces
Es rebaixaran les restriccions a Formentera
Salut allarga almenys una setmana més les restriccions a Vila

24/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris