X

Bolaños i Pons, primera reunió a Brussel·les per desbloquejar la renovació del CGPJ

Executiu i Partit Popular han acordat tornar-se a veure a la capital belga el pròxim 12 de febrer

31/01/2024

Redacció

El ministre de la Presidència i Justícia, Félix Bolaños, ha instat aquest dimecres a posar-se “mans a l’obra” i treballar de valent davant “l’última oportunitat” per aconseguir un acord que permeti renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Bolaños ha fet aquestes declaracions després de la reunió d’hora i mitja que ha mantingut a Brussel·les amb el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, i el vicesecretari d’Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, per intentar iniciar un diàleg que permeti aquesta renovació.

Per això hi haurà una nova reunió de tots tres el pròxim 12 de febrer a la capital belga. El ministre ha agraït al comissari Reynders i a la Comissió Europea la seva mediació i el seu interès i esforç perquè a Espanya hi pugui haver un acord en “una cosa tan essencial com la normalitat institucional del poder judicial”.

El vicesecretari d’Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, s’ha declarat aquest dimecres “pessimista, però també ambiciós” de cara al nou intent de desbloquejar la renovació del CGPJ amb la mediació de la Comissió Europea que ha començat a Brussel·les i ha dit estar “satisfet” amb aquesta primera reunió. “Som molt pessimista, però no li negaré una oportunitat a aquest procés de diàleg estructurat que s’ha obert perquè compleix amb les expectatives que tenim, parlarem de tot i parlarem de tot obertament per donar una oportunitat de recuperar la independència, el prestigi, l’autonomia i el respecte que se li ha perdut a la justícia espanyola”, ha dit González Pons després de la trobada.

Pessimisme

Preguntat pel motiu del seu pessimisme, el polític popular s’ha referit a “la contrapart” i ha lamentat que “intentar negociar amb el Govern de Pedro Sánchez quan un defensa la independència dels jutges no permet a un ésser optimista”, tot i que ha assegurat que el PP entra al diàleg amb un “esperit constructiu”. “No és tant el que ens demana la Comissió com el que ens demanem els uns als altres. Serà un diàleg ampli i que si es resol favorablement es resoldran més coses”, ha afirmat.

Compromís

El comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, ha destacat aquest dimecres el “compromís de les parts” per treballar a la reforma del CGPJ, després de la primera reunió mantinguda amb el ministre Bolaños i el vicesecretari d’Acció Institucional del PP. “En aquesta reunió, hi va haver un clar compromís de totes les parts de treballar junts per garantir la implementació de la recomanació de la Comissió”, ha indicat Reynders en una declaració a través del seu compte a X.

31/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris