X

Bombers de Mallorca alerten del risc d’incendi en cases causats per patinets

Ofereixen una sèrie de consells bàsics i de responsabilitat per evitar accidents a les llars pel mal ús d'aquests mitjans de transport

05/01/2024

Bombers de Mallorca alerten del risc d’incendi en cases causats per patinets

Imatge d'arxiu.

Bombers de Mallorca han iniciat una campanya de comunicació a través de xarxes socials per prevenir la ciutadania sobre el risc d’incendi en els habitatges ocasionat pels vehicles de mobilitat personal, com són els patinets elèctrics. L’objectiu de la campanya és evitar que un mal ús d’aquest tipus de vehicles pugui provocar foc o altres accidents en les llars.

En els darrers anys, han recordat, han proliferat els patinets elèctrics. És molt habitual trobar-ne en totes les llars de Mallorca, sobretot per la comoditat que ofereixen per a desplaçar-se per les ciutats, així com per la facilitat de càrrega, ja que només s’han de connectar a la xarxa elèctrica. No obstant això, carregar aquests vehicles també requereix anar amb molta cura, ja que poden ser el focus d’un incendi o d’algun altre tipus d’accident. Fins i tot s’ha arribat a prohibir que es puguin pujar a autobusos, metro i trens.

Per a evitar problemes d’aquest tipus, Bombers de Mallorca han elaborat una llista de consells d’ús d’aquests aparells. Primer recomanen que sempre s’utilitzin el carregador i les bateries que indica el fabricant. En el moment de carregar-los, no s’ha de fer prop de materials combustibles o quan l’aparell estigui mullat. Tampoc s’han de carregar si les bateries han patit algun cop. No s’han de deixar carregant sense supervisió i tampoc s’han de connectar molts equips o molta potència a una mateixa pastilla de connexions elèctrica. Finalment, recomanen no modificar els vehicles de mobilitat personal, perquè fer-ho eleva el risc d’incendi dels aparells.

Precisament, el passat primer de gener, un patinet elèctric va explotar dins una casa a Madrid. La deflagració va deixar dues persones ferides i va esbucar una paret.

Notícies relacionades >

05/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT