X

Bombers en plantilla i falcons guardians: la part desconeguda de Son Sant Joan

Prop de mig milió de passatgers passaran per l'Aeroport de Palma aquest cap de setmana

29/06/2017

Bombers en plantilla i falcons guardians: la part desconeguda de Son Sant Joan

Vivint a una de les nostres illes, qui més qui manco ha passat per Son Sant Joan en alguna ocasió. Però ho feim com a passatgers. Aquest dijous, en canvi, no hi ha hagut bitllet d’avió ni equipatge. Una quinzena de passatgers han fet un viatge sense sortir de l’Aeroport.

“És com una ciutat, molt gran”, diu una treballadora que ha volgut conèixer una cara desconeguda, fins ara per a ella, de l’aerodrom. Una ciutat que, de fet, té els seus propis habitants. Alguns d’ells estam avesats a veure’ls, són els que ens atenen quan viatjam; però a d’altres no és tan habitual trobar-los.

Un exemple són els falcons. Uns treballadors més, amb les seves pròpies funcions dins tot l’entremat de l’Aeroport. D’ells en depèn part de la seguretat de Son Sant Joan.

Els Bombers també són part imprescindible de la rutina diària dels aeroports. De fet, sense ells no podrien funcionar. A Son Sant Joan són poc més d’un centenar en plantilla que han d’estar preparats per actuar en qualsevol situació i amb un marge de resposta de 3 minuts.

La jornada de portes obertes ha servit per conèixer aquella part de rebotiga de l’Aeroport que s’escapa de l’experiència que tenim com a passatgers.

Per a l’Aeroport de Son Sant Joan passaran aquest cap de setmana, el primer del mes de juliol, prop de mig milió de passatgers.

29/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT