economia

Bona part dels hotels de Mallorca començaran a tancar a partir del 2 d’octubre

L'Associació de Petits i Mitjans Hotels de Mallorca demana més ajuda per sostenir el negoci


Tot i que les dades turístiques han estat millor del que s’esperava a principis d’any, l’Associació de Petits i Mitjans Hotelers de Mallorca és pessimista. La temporada queda molt enfora de ser bona i ja en veuen molt a prop el final. Asseguren que bona part dels establiments tancaran el 2 d’octubre. Però, com sempre, dependrà de la zona i del tipus d’hotel. “Enguany allargar la temporada és tenir activitat turística el mes d’octubre“, explica la vicepresidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, María José Aguiló.

En tot cas són perspectives incertes. “Els clients han vengut de last minute“, lamenta el president de l’Associació de Petits i Mitjans Hotels de Mallorca, Juan Manuel Ordines, fet que els ha fet tudar temps, recursos i moltes de despeses.

L’Associació, integrada a PIMEM, assegura que el 80% de les reserves han estat de darrera hora i que han fallat els mercats tradicionals, és a dir, alemanys i britànics. També calculen que han deixat de venir 150.000 turistes d’alt nivell adquisitiu de Rússia pel fet d’haver estat immunitzats amb la vacuna Sputnik, que no està aprovada a Europa.

Tot i això, segons dades de l’INE, les Balears han estat la principal destinació espanyola triada pels estrangers. La presidenta de l’Associació Espanyola de Directors d’Hotels a Balears, Alicia Reina, ho posa en context: “D’acord, hem estat líders, però d’unes dades que no són gaire bones a nivell nacional”.

PIMEM es queixa que les ajudes han arribat tard i amb massa càrregues fiscals, d’entre el 25 i el 35%. Demanen que se’ls exoneri d’aquestes taxes i també que s’elimini o es redueixi l’impost de turisme sostenible.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La vaga de fems a Menorca s’estén a Sant Lluís i CCOO no veu segur que es pugui donar per resolt ja el conflicte

Si l'assemblea de treballadors no ratifica aquest dilluns la desconvocatòria, tambñe aturaran els treballadors des Mercadal

La sostenibilitat dels restaurants més enllà del “quilòmetre zero”

Envasos comestibles i roba reciclada, dues de les propostes del Congrés de Gastronomia i Turisme Sostenible

CCOO, sobre la vaga de fems: “El nou preacord serà definitiu perquè no deixa fora a ningú”

La protesta continua fins que els treballadors no ratifiquin el pacte aquest dilluns en assemblea

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre