X

Boom d’obertures de salons de joc a Eivissa

Els experts en conductes addictives alerten que el joc és un problema creixent

29/11/2018

Boom d’obertures de salons de joc a Eivissa

Eivissa viu un boom d’obertures de nous salons de joc i apostes. En total n’hi ha 19, la majoria autoritzats en els dos darrers anys. Des del Centre de Prevenció de Conductes Addictives del Consell de l’illa alerten que de cada vegada reben més consultes sobre ludopatia.

A l’antic restaurant ‘Sa Creu’ de Sant Rafel, Orenes volia obrir una nova sala de joc. L’Ajuntament de Sant Antoni li ha denegat el permís, perquè la classificació del sòl no permet la seva instal·lació. El fet d’estar a pocs metres d’un col·legi no agradava els vesins.

La llei de joc balear estableix que els salons de joc han d’estar com a mínim a una distància de 100 metres dels col·legis. No hi ha límit numèric per aquest tipus d’establiments, l’únic requisit és que entre un i l’altre hi ha d’haver 250 metres de distància. Entre l’any passat i enguany s’han obert a Eivissa bona part dels 19 establiments autoritzats que hi ha. Des del centre de prevenció de conductes addictives del Consell diuen que el joc és un problema creixent. Cada vegada més famílies demanen assessorament, sobretot per les apostes esportives i el joc en línia.

Les noves tecnologies també fan que jugar sigui més fàcil. Els experts asseguren que els joves normalitzen els jocs en línia i les apostes esportives i no són conscients dels perills que impliquen.

29/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris