X

Borrell confirma el començament de bombardejos en algunes parts de la frontera est d’Ucraïna

Assegura que els països de la UE no aprovaran sancions contra Rússia fins que "el nivell d'intensitat de l'agressió ho requereixi"

17/02/2022

Borrell confirma el començament de bombardejos en algunes parts de la frontera est d’Ucraïna

Toni Gomila

Els rebels prorussos de l’est d’Ucraïna i el Govern ucraïnès s’acusen mútuament d’atacs a l’est d’Ucraïna, sense que s’hagin produït danys personals. L’alt representant de la Unió Europea per a la políca exterior, Josep Borrell, ha assegurat que “ha començat el bombardeig en algunes parts de la frontera” de l’est d’Ucraïna, però ha manifestat que els països de la Unió Europea no aprovaran les sancions contra Rússia fins que “el nivell d’intensitat de l’agressió ho requereixi”.

D’altra banda, el Kremlin ha respost als Estats Units i l’OTAN, que sostenen que Rússia no està retirant les tropes de la frontera amb Ucraïna. Defensa que el replegament necessita temps.

Mentrestant, els caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea s’han reunit aquest dijous a Brussel·les per abordar la crisi entre Rússia i Ucraïna. Una de les qüestions que s’ha parlat són els preparatius de les sancions per a Rússia. Unes sancions que no s’aprovaran en la cimera celebrada aquest dijous i que només s’activarien en cas que Rússia atacàs Ucraïna.

També s’aborden els esforços diplomàtics realitzats per dirigents comunitaris per rebaixar la tensió. El president francès, Emmanuelle Macron, i el canceller alemany, Olaf Scholz, han explicat davant els seus socis comunitaris les diverses reunions que han mantingut a Moscou i a Kíev.

17/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris