X

Brussel·les autoritza l’ús en la UE de la vacuna espanyola Hipra contra la covid

La Comissió Europea ja va signar un contracte a l'agost amb els laboratoris per a adquirir 250 milions de dosis de la seva vacuna

31/03/2023

Brussel·les autoritza l’ús en la UE de la vacuna espanyola Hipra contra la covid

Imatge d'arxiu.

14

La Comissió Europea ha autoritzat la comercialització a la Unió Europea de la vacuna espanyola Hipra contra la COVID-19, després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) ha donat el seu vistiplau al fàrmac. “La Comissió ha donat la seva llum verda a la vacuna de manera automàtica” després de l’aprovació de la EMA, ha dit aquest divendres a l’agència EFE un portaveu de l’Executiu comunitari.

Brussel·les ja va signar un contracte a l’agost amb Hipra per a adquirir 250 milions de dosis de la seva vacuna.

La EMA va donar el dijous el seu vistiplau a Bimervax, la vacuna del laboratori espanyol Hipra, com a dosi de “reforç” per a persones majors de 16 anys que ja hagin rebut una punxada d’una vacuna d’ARNm.

El comitè de medicaments humans (CHMP) va considerar que hi ha dades “prou sòlides” sobre la qualitat, la seguretat i la immunogenicitat de la vacuna d’Hipra, i que els seus beneficis superen els seus riscos.

L’estudi principal de la EMA va comparar la resposta immunitària desencadenada per la vacuna de Hipra amb la causada per la de Pfizer (Comirnaty), que es dirigeix a la proteïna espigola original del SARS-CoV-2, el virus que provoca la COVID-19.

“Encara que Bimervax va desencadenar la producció de nivells més baixos d’anticossos contra el cep original de SARS-CoV-2 que Comirnaty, va conduir a nivells més alts d’anticossos contra les variants Beta i Òmicron, i nivells comparables contra la variant Delta”, va subratllar la *EMA.

Els efectes secundaris més comuns observats en els assajos amb Bimervax van ser dolor en el lloc de la injecció, mal de cap i muscular, i cansament, que, en general, van ser símptomes de lleus a moderats i van desaparèixer pocs dies després de la vacunació.

A més de la d’Hipra, la UE compta ja amb vacunes per a la COVID-19 desenvolupades per altres vuit farmacèutiques (Pfizer, Valneva, Novavax, Moderna, AstraZeneca, Janssen i Sanofi Pasteur), i la EMA manté sota revisió contínua les dades d’altres dues vacunes: la russa Sputnik i la xinesa Vero Cell.

31/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT