Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

IB3 Cultura

“Ca-meva amb arbres”, el nou documental sobre la faceta més íntima de Damià Huguet

La cinta de Miquel Àngel Raió i protagonitzada per Sebastià Alzamora s'estrena el 17 de juliol a Binissalem en el 25è aniversari de la mort del poeta de Campos


L’home Damià Huguet, i la seva faceta més íntima, és encara una figura borrosa. En el 25è aniversari de la mort d’aquest creador polifacètic, els estudiosos d’un dels poetes més representatius de la literatura catalana a Mallorca de la segona meitat segle XX, constaten que ha inspirat molta altra obra i lletres d’anàlisi. Però, sabem qui era ell? I més encara, per què Huguet va esdevenir un dels grans de la cultura en un Campos que, en alguns moments, li fou hostil?.

Ara, el documental “Ca meva amb arbres”, dirigit per Miquel Àngel Raió i amb l’escriptor Sebastià Alzamora com a co-guionista, intenta respondre a alguns enigmes que encara envolten la mirada única d’Huguet. Alzamora argumenta que “aquest misteri és com qualqú com Damià Huguet va sorgir en un entorn que en el millor dels casos, era indiferent i en el pitjor, advers”.

Una cinta documental -avui dia, en rodatge- on Alzamora, profundament coneixedor de l’obra d’Huguet, comparteix protagonisme amb qui també va ser editor, fotògraf i cineasta. L’escriptor de Llucmajor fa de narrador amb certes dosis de ficció.

Veurem com durant la pel·lícula – que s’estrenarà el dia 17 de juliol a Binissalem- l’escriptor de Llucmajor entrevista persones que varen conèixer, en un àmbit més personal, Damià Huguet, com els seus fills, el seu amic de joventut, Sebastià Roig o el professor de Filosofia, Montserrat Alcaraz. També hi ha fragments inèdits d’una conversa amb sa dona, Magdalena Ballester. El director del documental recorda que és una entrevista “inèdita d’unes dues hores de durada a la que fou la vídua, la mussa d’Huguet. Durant l’entrevista, ella parla del seu home des d’un amor profund”

La majoria d’escenes s’han rodat a Campos, a la casa on vivia l’autor de “Cinc minuts amb tu” (1973). S’entra així dins la intimitat del poeta campaner.

El documental mostra també la capacitat de treure temps al temps d’Huguet amb el llegat d’una obra poètica de gran qualitat, a més d’ingent. Sense oblidar la seva experimentació en diferents disciplines de les arts plàstiques, la fotografia o la creació d’un segell editorial “Guaret”. Segons Alzamora, la cinta també “reflecteix la seva mirada integral”

Força “Damians Huguets” conviuen alhora i es reforcen mútuament. A més, en paraules de l’escriptor llucmajorer, “mai no es fan nosa”. Aquestes múltiples facetes d’Huguet les veurem a “Ca-meva amb arbres” que finalitzarà el rodatge a principis de juny.

Un documental -coproduït per Ib3- que, com dèiem, s’estrenarà el 17 de juliol a la casa Llorenç Villalonga de Binissalem. Amb la direcció i guions de Miquel Àngel Raió i Sebastià Alzamora en el paper protagonista i coguionista, inclou peces musicals compostes pel músic Jaume Manresa i Xesca Salvà, directora d’Art. La cinta agafa el títol d’un vers del poemari d’Huguet: ” Esquena de ganivet” (1976)

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La 12a edició de la Mostra de Cinema de Muntanya s’inaugura des de les altures

Una de les mostres més ambicioses, amb 39 pel·lícules programades i activitats complementàries durant 9 dies

Tribut a l’obra de Miquel Àngel Riera en el nou Cicle de Poesia a Manacor

Roser Amills, Àngels Cardona, Emmi Finnozzi, Cristina Salom i Magdalena Gelabert han llegit fragments de poemaris de l'escriptor manacorí

L’Evolution Film Festival es prepara per celebrar la desena edició

El festival se celebrarà a Palma del 27 d'octubre al 2 de novembre

El Premi Born de teatre ja té finalistes: dues obres en castellà i dues en català

El jurat ha triat aquestes obres d'entre quasi 500 textos d'arreu del món presentats en aquesta edició