X

Ca n’Andreu des Trull, exemple de casa pagesa tradicional de més de 300 anys d’història, obre les portes als eivissencs

Es mostra una extensa sel.lecció dels estris i objectes originals que s'empleaven a la casa

10/11/2022

Ca n’Andreu des Trull, exemple de casa pagesa tradicional de més de 300 anys d’història, obre les portes als eivissencs

Els eivissencs ja poden visitar ca n’Andreu des Trull, una típica casa pagesa de Sant Carles que data del segle XVIII. Els seus propietaris la convertiren, a la dècada dels 90, en una casa museu i la mostraven, sobretot, a grups de turistes.

L’Ajuntament de Santa Eulària l’adquirí i ara la mostra al públic amb tots els seus elements i objectes originals. Es pot visitar de franc, de dimarts a dissabte en horari de matí i tarda.

En entrar, ens demanam com era la vida al camp dels nostres avantpassats eivissencs. A Ca n’Andreu des Trull ens podem imaginar una petita part de la nostra història. Els espais que es mantenen intactes. La cuina, que té la particularitat que comparteix espai amb un trull, les cases de jeure,  les cases del vi, de la matança  o del carro, son algunes de les estances que es poden descobrir.

Ca n’Andreu des Trull ha rebut la visita de na Maria, una vesina de Santa Eulària. Ha fet una passejada per la casa que l’ha fet traslladar-se, ens explica, a la seva infantesa.

A les seves parets, encara pengen les fotografies dels que habitaren aquesta casa pagesa. Com era la seva vida aquí, queda també a la nostra imaginació.

10/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT