Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

IB3 Cultura

Cabrera i Sa Dragonera, dos símbols de defensa del patrimoni natural, ara en documentals coproduïts per IB3

"Cabrera: la Mediterrània Ancestral" i "Correnties de Sa Dragonera" s'estrenen a la Televisió Pública aquest dissabte 15 de maig i el dilluns dia 17


Música instrumental del compositor britànic Al Lethbridge per acompanyar les imatges -algunes inèdites- de “Cabrera: la Mediterrània Ancestral, una de les noves produccions documentals que juntament amb la cinta “Correnties de Sa Dragonera”, ens endinsaran en el que, sens dubte, són avui dia els paradisos de les Balears. Parlam de dos símbols de la defensa del patrimoni natural de les Balears

Cabrera, primer Parc Nacional en territori espanyol i el Parc Natural de Sa Dragonera ofereixen una biodiversitat de fauna i flora única. Ara, imatges inèdites, mai vistes, de Cabrera que podrem veure, per primer cop, des de casa a la Televisió Pública de les Illes.

30 anys després de la lluita social per protegir el que avui és el parc marítim-terrestre més gran de la Mediterrània, aquest dissabte 15 de maig s’estrena el documental de la productora menorquina Paleàrtica Films, sota la direcció de Toni Escandell. El també documentalista explica que ha estat un documental “difícil de produir per la situació geogràfica i les condicions del temps”. Escandell afegeix que “van haver de partir corrent de Cabrera el 15 de març passat, en decretar-se el tancament domiciliari per la pandèmia i quan hi vam poder tornar, ens vam trobar una Cabrera més verge que mai, més autèntica i ancestral perquè encara n0 l’havien oberta a les visites”

Per part seva, Joan Carles Martorell, director d’Ib3 Televisió, parla de les imatges inèdites que s’hi podran veure a la pel·lícula documentals . Assegura que en alguns casos són imatges que “mai han vist ni els mateixos treballadors de Cabrera”.

I “Correnties de Sa Dragonera” és la nova pel·lícula documental sobre l’ocupació pacífica de l’illot el juliol del 1977. També està coproduïda per Ib3, en aquest cas sota la direcció del guionista David Mataró.

Es tracta d’una cinta amb caràcter més humà, en la mesura que veurem testimonis i protagonistes d’aquell moviment ecologista i llibertari que va aconseguir la protecció del parc natural.

La del juliol del 1977 va ser la primera gran acció ecologista per aturar una macrourbanització a Sa Dragonera i va aconseguir despertar la consciència ciutadana a favor de la preservació del territori.

La televisió pública de les Illes Balears estrenarà “Cabrera: la Mediterrània Ancestral” aquest dissabte 15 de maig a les 22 hores. Dos dies després serà el torn de “Correntes de Sa Dragonera”, dilluns dia 17 de maig. A més, el mateix dia de l’emissió del documental de Cabrera, podreu veure el capítol de Félix Rodríguez de la Fuente, El hombre y la tierra, Cabrera Paraiso Insular. Recordem que Rodríguez de la Fuente va ser impulsor principal de la protecció de Cabrera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La 12a edició de la Mostra de Cinema de Muntanya s’inaugura des de les altures

Una de les mostres més ambicioses, amb 39 pel·lícules programades i activitats complementàries durant 9 dies

Tribut a l’obra de Miquel Àngel Riera en el nou Cicle de Poesia a Manacor

Roser Amills, Àngels Cardona, Emmi Finnozzi, Cristina Salom i Magdalena Gelabert han llegit fragments de poemaris de l'escriptor manacorí

L’Evolution Film Festival es prepara per celebrar la desena edició

El festival se celebrarà a Palma del 27 d'octubre al 2 de novembre

El Premi Born de teatre ja té finalistes: dues obres en castellà i dues en català

El jurat ha triat aquestes obres d'entre quasi 500 textos d'arreu del món presentats en aquesta edició