X

Cada any moren en ambients aqüàtics d’Europa uns 5.000 menors

Son Espases atén una mitjana de sis menors a l'any per complicacions respiratòries

29/07/2018

Cada any moren en ambients aqüàtics d’Europa uns 5.000 menors

10

És només una distracció, un parell de segons i el nin pot desaparèixer davall l’aigua. La distracció és la causa més habitual d’ofegament d’infants a platges i piscines, tot i que, són les piscines privades les que registren més accidentalitat. No tenen socorrista i moltes d’elles no disposen d’elements de barrera. Creu Roja aposta per tenir sempre una actitud preventiva davant l’accident.

I sobretot no deixar mai el menor sense vigilància. Segons el Consell Superior de Normalització i Seguretat a Piscines, cada any moren ofegats a piscines públiques i privades, a parcs aquàtics i platges d’Europa més de 5.000 menors de 19 anys i, per cada un d’aquests morts, 140 nins necessiten ser hospitalitzats i 20 més han de ser atesos als serveis d’urgències dels hospitals. Aquests infants presenten complicacions respiratòries per l’aspiració d’aigua i alguns seqüeles neurològiques greus degudes a la manca d’oxigen. A les Illes Balears, el perfil d’infant que pateix aquest tipus d’accident és molt clar.

A l’hospital de Son Espases la majoria dels casos se solucionen a urgències. Els més greus, uns 6 a l’any, necessiten l’ingrés a l’UCI. Creu Roja i Son Espases aposten per tenir coneixements bàsic de reanimació cardiopulmonar i optar per l’armilla salvavides en lloc dels coneguts com “braçals”, ja que recorden que després d’un accident com aquest els segons són vitals i que moltes vegades quan arriben els serveis sanitaris pot ser ja tard.

29/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT