societat

Cada any moren en ambients aqüàtics d’Europa uns 5.000 menors

Son Espases atén una mitjana de sis menors a l'any per complicacions respiratòries

Cada+any+moren+en+ambients+aq%C3%BC%C3%A0tics+d%27Europa+uns+5.000+menors

És només una distracció, un parell de segons i el nin pot desaparèixer davall l’aigua. La distracció és la causa més habitual d’ofegament d’infants a platges i piscines, tot i que, són les piscines privades les que registren més accidentalitat. No tenen socorrista i moltes d’elles no disposen d’elements de barrera. Creu Roja aposta per tenir sempre una actitud preventiva davant l’accident.

I sobretot no deixar mai el menor sense vigilància. Segons el Consell Superior de Normalització i Seguretat a Piscines, cada any moren ofegats a piscines públiques i privades, a parcs aquàtics i platges d’Europa més de 5.000 menors de 19 anys i, per cada un d’aquests morts, 140 nins necessiten ser hospitalitzats i 20 més han de ser atesos als serveis d’urgències dels hospitals. Aquests infants presenten complicacions respiratòries per l’aspiració d’aigua i alguns seqüeles neurològiques greus degudes a la manca d’oxigen. A les Illes Balears, el perfil d’infant que pateix aquest tipus d’accident és molt clar.

A l’hospital de Son Espases la majoria dels casos se solucionen a urgències. Els més greus, uns 6 a l’any, necessiten l’ingrés a l’UCI. Creu Roja i Son Espases aposten per tenir coneixements bàsic de reanimació cardiopulmonar i optar per l’armilla salvavides en lloc dels coneguts com “braçals”, ja que recorden que després d’un accident com aquest els segons són vitals i que moltes vegades quan arriben els serveis sanitaris pot ser ja tard.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Pla d’Emergència per Sequera de Sant Lluís preveu restriccions segons les necessitats d’estalvi d’aigua

En un escenari d'alerta, es prohibeix omplir piscines, netejar cotxes o utilitzar aigua potable per la neteja viària

Moltes platges de Mallorca tancaran prest en la revetla de sant Joan per evitar aglomeracions

Cal recordar que segons les darreres mesures aprovades pel Govern de les Illes, les platges romandran tancades entre les 00.00...

Acaba un curs escolar marcat per les mesures Covid

Aquesta darrera setmana es tanca amb nivells baixos de contagis, menys del 4% dels joves en edat escolar i menys de l'1,5% dels professors han donat positiu en coronavirus

Un accident sense ferits greus provoca importants retencions a la Via de Ronda de Maó

La col·lisió s'ha produït a les 7 i mitja del capvespre