societat

Cada municipi podrà limitar l’aforament de les platges

A la platja d'en Bossa, l'ocupació màxima es dispararia a més de 15.000 persones; a de Santa Ponça seria de 9.500 banyistes i a Cala Major, de 1.400 persones

Cada+municipi+podr%C3%A0+limitar+l%27aforament+de+les+platges

Els ajuntaments podran establir regles a cada municipi sobre quanta gent pot anar a cada platja i quant de temps poden estar-hi, per tal de garantir que tothom les pugui gaudir en condicions d’igualtat i seguretat.

A les platges hi podran anar grups de fins a 15 persones, sempre mantenint la distància de 2 metres, tant entre les persones com entre les tovalloles. Quan siguin grups de convivents, no caldrà mantenir la distància.

Les dutxes i, en cas que n’hi hagi, els vestuaris, es podran fer servir però per torns d’una persona, excepte les persones dependents, que podran fer-ho acompayades.

El Ministeri deixa en mans dels ajuntaments establir els aforaments de les platges. Per calcular l’aforament, es partirà de 4 metres quadrats per banyista i, pel que fa a la superfície de la platja, es restaran els sis primers metres des de la vorera de mar.

Amb aquests paràmetres, a la platja d’en Bossa, a Eivissa, la xifra d’ocupació màxima es dispararia a més de 15.000 persones. A la platja de Santa Ponça seria de 9.500 banyistes mentre que, a la platja palmesana de Cala Major, l’aforament màxim seria de 1.400 persones.

Per això, les autoritats demanen prudència. I encara que no marquin espais al terra, la majoria de municipis sí que augmentaran la vigilància a través de les policies municipals i els serveis de socorrisme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Nou freqüències diàries per trajecte uniran Eivissa i Formentera a partir del primer de juny

A la Fase II, Formentera ha rebut una mitjana de 311 passatgers diaris

Mor un home de 60 anys a la seva finca de Binissalem

La víctima va quedar atrapada entre les branques d'un garrover i el tractor

Els guies turístics de Menorca donen la temporada per perduda

La limitació del nombre de passatgers als autobusos farà encarir les seves excursions

Què es pot fer a la Fase 3?

Formentera passa aquest dilluns a la Fase 3. El Govern ha eliminat les franges horàries en aquesta fase de la desescalada i permetrà reunions de fins a un màxim de...