societat

Cada municipi podrà limitar l’aforament de les platges

A la platja d'en Bossa, l'ocupació màxima es dispararia a més de 15.000 persones; a de Santa Ponça seria de 9.500 banyistes i a Cala Major, de 1.400 persones

Cada+municipi+podr%C3%A0+limitar+l%27aforament+de+les+platges

Els ajuntaments podran establir regles a cada municipi sobre quanta gent pot anar a cada platja i quant de temps poden estar-hi, per tal de garantir que tothom les pugui gaudir en condicions d’igualtat i seguretat.

A les platges hi podran anar grups de fins a 15 persones, sempre mantenint la distància de 2 metres, tant entre les persones com entre les tovalloles. Quan siguin grups de convivents, no caldrà mantenir la distància.

Les dutxes i, en cas que n’hi hagi, els vestuaris, es podran fer servir però per torns d’una persona, excepte les persones dependents, que podran fer-ho acompayades.

El Ministeri deixa en mans dels ajuntaments establir els aforaments de les platges. Per calcular l’aforament, es partirà de 4 metres quadrats per banyista i, pel que fa a la superfície de la platja, es restaran els sis primers metres des de la vorera de mar.

Amb aquests paràmetres, a la platja d’en Bossa, a Eivissa, la xifra d’ocupació màxima es dispararia a més de 15.000 persones. A la platja de Santa Ponça seria de 9.500 banyistes mentre que, a la platja palmesana de Cala Major, l’aforament màxim seria de 1.400 persones.

Per això, les autoritats demanen prudència. I encara que no marquin espais al terra, la majoria de municipis sí que augmentaran la vigilància a través de les policies municipals i els serveis de socorrisme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca recupera un segle de documentació de totes les empreses que han fonamentat la seva indústria

Els primers documents oficials daten del 1919, moment històric molt marcat per la grip espanyola

La pandèmia provoca canvis en la selectivitat a Menorca

Els 445 alumnes inscrits estan convocats a la sala Multifuncional del Canal Salat de Ciutadella i al recinte firal de Maó

Funeral per les víctimes de la Covid-19, deu dies abans de l’homenatge institucional del Govern

El president Pedro Sánchez, de viatge institucional a Portugal, no hi ha assistit

Les parelles de Balears són les que més se separen de tot l’estat

Balears va liderar la taxa de divorcis amb un 6,6% de demandes per cada 10.000 habitants, l'any passat