societat

Cada municipi podrà limitar l’aforament de les platges

A la platja d'en Bossa, l'ocupació màxima es dispararia a més de 15.000 persones; a de Santa Ponça seria de 9.500 banyistes i a Cala Major, de 1.400 persones


Els ajuntaments podran establir regles a cada municipi sobre quanta gent pot anar a cada platja i quant de temps poden estar-hi, per tal de garantir que tothom les pugui gaudir en condicions d’igualtat i seguretat.

A les platges hi podran anar grups de fins a 15 persones, sempre mantenint la distància de 2 metres, tant entre les persones com entre les tovalloles. Quan siguin grups de convivents, no caldrà mantenir la distància.

Les dutxes i, en cas que n’hi hagi, els vestuaris, es podran fer servir però per torns d’una persona, excepte les persones dependents, que podran fer-ho acompayades.

El Ministeri deixa en mans dels ajuntaments establir els aforaments de les platges. Per calcular l’aforament, es partirà de 4 metres quadrats per banyista i, pel que fa a la superfície de la platja, es restaran els sis primers metres des de la vorera de mar.

Amb aquests paràmetres, a la platja d’en Bossa, a Eivissa, la xifra d’ocupació màxima es dispararia a més de 15.000 persones. A la platja de Santa Ponça seria de 9.500 banyistes mentre que, a la platja palmesana de Cala Major, l’aforament màxim seria de 1.400 persones.

Per això, les autoritats demanen prudència. I encara que no marquin espais al terra, la majoria de municipis sí que augmentaran la vigilància a través de les policies municipals i els serveis de socorrisme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Augmenten un 30% els intents de suïcidi entre la població infantil i juvenil

La consellera Gómez assegura que és un problema de salut molt greu

Arriben 10 pasteres amb 131 migrants a les Illes en les darreres hores

La majoria d'embarcacions han estat localitzades a Mallorca, una a Cabrera i una altra a Formentera. És una mostra més...

La Justícia andalusa va desestimar el certificat covid per a l’oci nocturn

En canvi, a Galícia va sortir endavant la mesura per entrar a bars i restaurants després de l'aval del Tribunal...

Troben un cadàver flotant a la badia de Palma

Es tracta el cos d'una dona que, segons la Guàrdia Civil, feia temps que es trobava dins l'aigua