economia

Juan José Caldés, de Caixa Colonya: “La nostra manera de fer banca dona tranquil·litat als clients”

El procés de fusió i de tancament d'oficines d'altres entitats beneficia la banca ètica i de proximitat 


Una de les dues úniques caixes del sistema financer espanyol, Caixa Colonya, confirma que està rebent clients d’altres bancs que han reduït oficines i traslladat bona part de l’activitat als tràmits en línia. A diferència de la resta d’entitats, Caixa Colonya ha apostat per mantenir totes les oficines que tenia obertes i fins i tot n’ha obert dues de noves, una a Santa Eulària, a Eivissa i l’altra a Mallorca.

El responsable d’estalvi ètic de Caixa Colonya, Juan José Caldés, ha afirmat que aquesta manera de fer banca com a caixa d’estalvis és solvent i dona tranquil·litat i confiança als clients, a diferència de les altres banques que estan en procés de fusió constants amb altres entitats. “Des d’aquest procés de fusions i absorcions hi ha molts de clients que s’han fet preguntes: què fa la meva entitat amb els meus doblers, on s’inverteixen els meus estalvis? Caixa Colonya com a caixa d’estalvis i d’estalvi ètic dona resposta a aquestes preguntes”, declara Juan José Caldés.

D’altra banda, Caldés afirma que els clients cerquen un tipus de banca de proximitat que ara està desapareixent. La pandèmia ha disparat l’estalvi ètic de Caixa Colonya i els dipòsits han superat els 200 milions d’euros, un 5% més que l’any anterior. Caldés creu que el tracte personal amb els clients juga al seu favor.

“Efectivament han augmentat els dipòsits, les subvencions i els finançaments”, assegura Caldés, fet que demostra que cada vegada hi ha més ciutadans que demanen un “ús responsable” dels seus doblers i que confien en aquest model financer basat en “criteris ètics i solidaris” i en la “transparència”, perquè existeix un comitè format per entitats externes a l’entitat que garanteixen l’equitat d’aquestes subvencions i finançament.

El tancament de les oficines bancàries força a fer moviments per internet a usuaris que per ventura no en tenen costum i suposa una limitació de serveis i productes. “Els clients el que volen és que se’ls doni un bon servei i això no sempre s’aconsegueix amb duplicacions i tecnologia”, assegura Juan José Caldés.

En aquest sentit, el responsable de Caixa Colonya assegura que l’augment de clients que han registrat es deu en bona part al servei d’oficina oberta amb horari d’atenció al públic.

Gairebé 200 entitats socials de les Illes es beneficien dels guanys d’aquesta caixa, una de les dues úniques del sistema financer espanyol.

Quant a la desaparició d’una banca emblemàtica com era Sa Nostra, l’excúpula de la qual ha anat a judici pel cas Son Bordoi, de moment vist per sentència, Juan José Caldés ha dit que s’ha produït una pèrdua del vincle emocional que hi havia entre la ciutadania i aquestes entitats financeres.


Escolta aquí l’entrevista completa d’IB3 Ràdio a Juan José Caldés 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’auge del cohoteling: gaudir dels serveis d’un hotel sense allotjar-s’hi

Hotelbreak és una de les plataformes que ofereix aquest servei de 'diacacions', és a dir, les vacances de dia, que...

El sector de la nàutica recreativa no atura

Hi ha empreses que tenen les barques llogades cada dia

El calabruix malmet la vinya del Raiguer

En deu minuts, el calabruix va afectar els cultius de Santa Maria, Consell i Biniali. També ha afectat l'ametlla, just quan faltaven només 10 dies per recollir-la