economia

Caixabank planteja acomiadar el 20% de la plantilla a les Balears

La direcció també ha comunicat el tancament previst de 1.534 oficines, una de cada quatre a tot Espanya

Caixabank+planteja+acomiadar+el+20%25+de+la+plantilla+a+les+Balears

La direcció de Caixabank ha plantejat als sindicats 8.000 acomiadaments i el tancament de 1.500 sucursals a tot Espanya, com a conseqüència de la fusió amb Bankia. A les Balears, la retallada serà superior a la mitjana: hi ha previstos 358 acomiadaments, suposen el 20% de la plantilla.

Són les xifres que ha avançat el banc en la primera reunió amb els representats sindicals prèvia a l’ERO. Es planteja oferir una indemnització de 50 dies per any treballat als majors de 55 anys amb un màxim de dos anys de salari, i de 20 dies per als majors de 63.

A més, la direcció ha comunicat als representats sindicals el tancament previst de 1.534 oficines, una de cada quatre. No ha trascendit encara la dada per províncies, però els sindicats temen que les Illes seran una de les més afectades perquè a moltes localitats de les Balears les sucursals de Caixabank i de l’antiga Sa Nostra es coincideixen.

Comença la negociació amb sindicats

S’obri ara la negociació dels detalls amb els sindicats que esperaven un nombre d’acomiadaments menor i veuen coses que no els agraden.

Per exemple, que l’acordat incentiu de les sortides voluntàries per cobrir l’ERO siguin en base, diu CCOO de La Caixa, a compensacions del darrer Expedient d’Ocupació del banc català, el de fa dos anys. També que digui l’empresa que si no es cobreix així el número de baixes, els acomiadaments siguin a dit d’acord amb els mèrits dels treballadors per continuar a l’empresa o no. Un altre sindicat, el d’Empleats de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, apunta a l’exigència de Caixabank que la meitat de la sortida sigui de personal de manco de 50 anys.

Quant a l’ERO, cal recordar que fa dos anys, Caixabank ja va prescindir per aquesta via prop de 2.000 treballadors, la mateixa xifra si fa no fa que Bankia un any abans, el 2018. L’argument empresarial és que amb la fusió dues persones no poden fer la mateixa feina, una feina que diuen ha baixat molt amb la consolidació de la banca digital i la baixada de la rendibilitat del model de banca tradicional.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP explica a Menorca la seva lluita contra el futur impost a l’aviació

Els populars presentaran iniciatives al Senat, Parlament, Consells i Ajuntaments per frenar la creació del nou impost

Escarrer insisteix en vacunar el sector turístic després dels majors de 50 anys

Admet que els darrers dies les reserves han estat molt bones però no llença coloms perquè "són sense dipòsit ni...

La Platja de Muro espera reactivar la temporada a partir del mes que ve

La majoria de negocis d'aquesta zona turística estan tancats, a l'espera de que obrin més hotels

Escarrer: “El Govern s’hauria de fer càrrec de les proves PCR als empleats dels hotels”

Assegura que a Melia ja fan proves de detecció del COVID-19 perquè la prioritat és donar seguretat als turistes