X

Com s’ha retratat la figura humana al llarg de la història?

Una mostra que conté prop de 150 obres provinents del British Museum es podrà veure fins al 9 d'abril al Caixafòrum de Palma 

10/11/2022

Com s’ha retratat la figura humana al llarg de la història?

Un crani enguixat i modelat ens dona la benvinguda a la mostra. És un dels artefactes culturals més importants de la col·lecció del Museu Britànic. Va ser desenterrat a Cisjordània l’any 1953 i es creu que té prop de 10.000 anys d’antiguitat. El crani és també el punt de sortida d’aquest viatge en què podrem veure com la humanitat ha retratat la figura humana al llarg de la seva història.

El comissari de la mostra i responsable del Departament d’Exposicions Internacionals del British Museum, Thomas Cummins, ha explicat que: “Aquesta exposició ens permet comparar i contrastar els usos de la figura humana que han fet algunes de les civilitzacions més imporants de la història. Observant les peces, un se n’adona que les persones no som gaire diferents sinó que som nosaltres mateixos els que ens diferenciam dels altres mitjançant les representacions artístiques”

L’exposició s’estructura en 6 seccions. Dels emperadors als guerrers, d’ara i d’abans… també la imatge de la dona, tan diversa la vida mateixa. Així, a més de peces i figures arqueològiques d’incalculable valor, hi trobam també pintures i dibuixos d’artistes com Matisse, Rembrandt, Wesselmann, Goya o Tàpies. Es tracta d’una mostra única amb prop de 150 peces que pertanyen quasi totes al Museu Britànic. La mostra es podrà visitar fins al 9 d’abril.

10/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT