X

Caixers batles inexperts aprenen a qualcar a contrarrellotge

El primer a posar-se a prova serà el regidor Tobal Pons, caixer batle des Mercadal, amb tot just un mes per preparar-se per entrar a la plaça del jaleo i fer un bon paper

30/06/2023

Caixers batles inexperts aprenen a qualcar a contrarrellotge

Dia 17 de juny, un gir inesperat en es Mercadal donava la batlia a Joan Palliser amb el suport del PP. Aquell mateix dia de la investidura, exactament a quatre setmanes de les festes de Sant Martí, Tobal Pons era proposat per fer de caixer batle. Sense cap experiència dalt del cavall, va començar les classes tot d’una. A la cinquena sessió, ja s’anima a fer bots, però la setmana que ve haurà de començar a fer classes dobles per arribar a Sant Martí en condicions. Fins ara, les reunions polítiques i la feina per prendre possessió del seu lloc a l’Ajuntament ho han fet més difícil.

No és l’únic regidor o batle en aquesta situació. Al Club Hípic de sa Creueta també es prepara el caixer batle de Ferreries, on també hi ha hagut canvi de govern. En el seu cas, el regidor del PP tenia confiança a treure l’escó i el gener, mesos abans de les eleccions municipals, ja s’havia apuntat a hípica. I és que una de les primeres coses que han fet els nous batles i regidors de Menorca, després d’assumir el càrrec, ha estat apuntar-se a classes d’hípica. Entre les funcions que assumeixen, hi ha la de participar en les festes patronals dalt d’un cavall.

Els nous caixers batle colcaran cavalls més experimentats que ells en jaleos i festes, però l’instructor els recorda que el cavall no respondrà si no el menen correctament. I això requereix mesos de pràctica, que de vegades han d’intentar solucionar en tot just unes poques setmanes. El calendari corre i dia 15 la plaça des Mercadal estarà plena de gent demanant bots als caixers de la colcada. Després de les festes de Sant Martí, vindran les de Fornells i es Migjorn Gran i així, una darrere l’altra, fins a les festes de Maó.

30/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Pere Payeras López 02/07/2023

    Se vos ha olvidat dir que entre ses festes de Fornells i ses d’Es Migjorn Gran, hi ha ses festes d’Es Castell

EL MÉS LLEGIT