economia

“Cal donar seguretat al turista i comunicar constantment”

L'expert Domènec Biosca recomana més inversió en tecnologia per detectar el virus i una campanya de promoció pemanent

%26%238220%3BCal+donar+seguretat+al+turista+i+comunicar+constantment%26%238221%3B

Davant la “tempesta perfecta” que viu el sector turístic aquesta temporada, l’expert turístic Domènec Biosca recomana de manera immediata més inversió en campanyes de promoció i una aliança de governs i empreses per comunicar constantment als mercats turístics la seguretat sanitària de les Illes, reforçant la marca pròpia de les Balears, diferenciada de la d’Espanya.

“Per començar a remuntar, cal generar missatges positius protagonitzats pels turistes que venen de qualsevol país, aprofitant la capacitat viral de les xarxes socials, que hi hagi milers d’impactes dels propis turistes que diguin que s’ho estan passant fantàsticament i amb seguretat”, explica Biosca, president de l’Associació d’Experts en Turisme-Educatur.

La clau, explica Biosca, és vèncer “la por a fer turisme” que ha paralitzat la indústria juntament amb les quarantenes i restriccions als viatges. Per fer-ho, diu Biosca, “és imprescindible invertir en tecnologia per detectar la Covid-19 a aeroports, ports i altres infraestructures, mostrar els bons hospitals que tenim,  i a més explicar-ho i comunicar-ho de manera eficaç a l’exterior, mantenint una comunicació fluïda”.

Aquesta temporada Biosca confia en el turisme nacional per compensar la davallada d’un mercat britànic que també afecta els agroturismes i hotels rurals com La Residència, de Deià. La temporada els havia anat millor del que preveien inicialment per aquest any atípic. Però la quarantena decretada pel Govern de Boris Johnson ho ha canviat tot i ha enfonsat les reserves.

Malgrat tot, els hotels rurals de Mallorca viuen una situació millor que la del conjunt del sector, amb la pràctica totalitat dels establiments oberts i unes ocupacions del 55% de mitjana. L’Associació Balear d’Agroturismes espera poder allargar la temporada fins a l’octubre, però afegeixen que la incertesa, en aquests moments, és total.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Novè dia de vaga de l’EMT amb represa del diàleg

Els vaguistes han pujat als busos per demanar disculpes i explicar les seves reivindicacions

La cancel·lació dels viatges de l’Imserso suposarà la pèrdua de 90 mil llocs de treball

Segons l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), això pot ser "l'estocada definitiva" per a alguns dels punts de venda...

Maó uneix comerços i restaurants en una mateixa campanya per fer reviure el sector serveis

El logotip de la campanya s'inspira en l'escultura de la sireneta Mô, característica de la ciutat

S’aprova el reial decret llei per regular el teletreball

75.000 illencs ja fan teletreball de manera habitual