economia

“Cal donar seguretat al turista i comunicar constantment”

L'expert Domènec Biosca recomana més inversió en tecnologia per detectar el virus i una campanya de promoció pemanent

%26%238220%3BCal+donar+seguretat+al+turista+i+comunicar+constantment%26%238221%3B

Davant la “tempesta perfecta” que viu el sector turístic aquesta temporada, l’expert turístic Domènec Biosca recomana de manera immediata més inversió en campanyes de promoció i una aliança de governs i empreses per comunicar constantment als mercats turístics la seguretat sanitària de les Illes, reforçant la marca pròpia de les Balears, diferenciada de la d’Espanya.

“Per començar a remuntar, cal generar missatges positius protagonitzats pels turistes que venen de qualsevol país, aprofitant la capacitat viral de les xarxes socials, que hi hagi milers d’impactes dels propis turistes que diguin que s’ho estan passant fantàsticament i amb seguretat”, explica Biosca, president de l’Associació d’Experts en Turisme-Educatur.

La clau, explica Biosca, és vèncer “la por a fer turisme” que ha paralitzat la indústria juntament amb les quarantenes i restriccions als viatges. Per fer-ho, diu Biosca, “és imprescindible invertir en tecnologia per detectar la Covid-19 a aeroports, ports i altres infraestructures, mostrar els bons hospitals que tenim,  i a més explicar-ho i comunicar-ho de manera eficaç a l’exterior, mantenint una comunicació fluïda”.

Aquesta temporada Biosca confia en el turisme nacional per compensar la davallada d’un mercat britànic que també afecta els agroturismes i hotels rurals com La Residència, de Deià. La temporada els havia anat millor del que preveien inicialment per aquest any atípic. Però la quarantena decretada pel Govern de Boris Johnson ho ha canviat tot i ha enfonsat les reserves.

Malgrat tot, els hotels rurals de Mallorca viuen una situació millor que la del conjunt del sector, amb la pràctica totalitat dels establiments oberts i unes ocupacions del 55% de mitjana. L’Associació Balear d’Agroturismes espera poder allargar la temporada fins a l’octubre, però afegeixen que la incertesa, en aquests moments, és total.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

BBVA detecta que la despesa turística a Balears ja és el 70% de juny de 2019

La despesa dels turistes a les Balears suposa ja el 70% de la que se sumava el mateix mes de...

Menorca recupera la major part de locals d’oci nocturn

A Maó, molts dels establiments van suspendre el permís que tenien per convertir-se en bars i restaurants i poder obrir i tenir terrasses a mesura que avançava la desescalada. Ara,...

La llum arriba avui al seu tercer preu més car de la història

Per trams horaris, el preu més alt per al dimecres serà de 105,51 euros/MWh en el tram de 20 a...

El sector tèxtil perd un 15% de les empreses en tres anys

Mallorca és aquests dies l'epicentre d'aquest sector, amb la trobada mundial Xtant