Juristes, treballadors i tècnics d'Espanya, Malta i Grècia participen en una trobada a Palma per analitzar les polítiques i els impactes dels moviments de persones
El drama són els milers de morts a la mar i no els menors que aconsegueixen arribar. Ho diu el director de l’Observatori de la Immigració de Tenerife (OBITen) Vicente Zapata. Explica que el govern autonòmic té un pla d’integració i convivència, però des de l’arxipèlag canari demanen, a més, ajuda de l’Estat per atendre aquests joves: “és necessari un plantejament més d’estat”.
La catedràtica de Geografia i codirectora de la Càtedra de la Insularitat UIB-GOIB, Joana Maria Seguí, diu que “és un tema que s’ha de debatre, s’ha de discutir i s’han d’arribar a acords per no perjudicar a aquesta gent menor que arriba a les nostres costes”.
Més de mig centenar de juristes, treballadors socials i representants d’institucions d’Espanya, Grècia i Malta analitzen les polítiques i les migracions. Un fenomen complex que, asseguren, ha de menester més esforços en la integració. Fa falta “una adequada cobertura perquè realment es puguin desenvolupar al nostre país i puguin ser també aportadors i fer feina de manera regular”, explica Zapata. Amb l’accent, diuen, posat en els més joves.
Segons els experts, la desertització creixent, les guerres i la pobresa estan impulsant ara els moviments migratoris irregulars.
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Els pollencins han sortit més tard cap a la finca per la pluja, però no han deixat de complir la tradició de berenar a Ternelles
Davant les càmeres d'IB3, durant el directe de la retransmissió de la festa ha agraït l'ajuda dels seus amics