X

Calma tensa en el primer dia d’acord entre taxis i microbusos a l’aeroport de Palma

Creuen que el problema no el poden solucionar ells tots sols, sinó que és el Govern que ha de trobar la fórmula perquè es reparteixin el pastís sense disputes

06/05/2023

Calma tensa en el primer dia d’acord entre taxis i microbusos a l’aeroport de Palma

Miquela Valls

A l’aeroport de Palma el primer dia de pau després del pacte assolit aquest divendres entre la patronal dels taxis i els minibusos per poder conviure a Son Sant Joan ha acabat amb les parts igual de distanciades. De fet, creuen que el problema no el poden solucionar ells tots sols, sinó que és el Govern que ha de trobar la fórmula perquè es reparteixin el pastís sense disputes.

La primera jornada després del pacte ha avançat sense enfrontaments però amb moltes queixes i retrets entre ambdues parts. Els conductors dels minibusos han deixat d’oferir-se a la sortida de la terminal d’arribades i tampoc no han emprat mesures de pressió per captar turistes desorientats cercant una manera de moure’s just en arribar a Mallorca. Han complit amb la mesura de prestar servei a grups de més de 5 persones i no s’han fet passar per taxistes.

Alhora, els professionals del taxi tan permès un espai específic per als conductors de minibusos, però el cert és que aquest acord no ha convençut tothom. Alguns taxistes asseguren que les pràctiques il·legals continuen passant com fins ara. De fet, molts de taxistes creuen que aquest acord és paper banyat. Ja que hi ha en vigor la Llei de Transport Terrestre des del 2014, que ja contempla que no hi ha d’haver intrusisme, i que diuen que “basta que es compleixi”.

El preacord de divendres entres les patronals per lliure, confien poder validar-lo amb les administracions competents de mobilitat del Govern.


Primer dia d’acord entre taxis i microbusos a l’aeroport: normalitat i cap conflicte


Acord entre taxistes i conductors de transport discrecional a l’aeroport de Palma

 

06/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris