societat

Calvià demana ampliar les reserves marines de les illes Malgrats i del Toro

 La proposta multiplica per 9 l'extensió de l'àrea protegida, amb la intenció de millorar la biodiversitat de la costa calvianera i regular-ne les activitats comercials i turístiques

Calvi%C3%A0+demana+ampliar+les+reserves+marines+de+les+illes+Malgrats+i+del+Toro

L’Ajuntament de Calvià demanarà al govern ampliar les reserves marines de les illes Malgrats i del Toro i unificar-les. La proposta multiplica per 9 l’extensió de l’àrea protegida, amb la intenció de millorar la biodiversitat de la costa calvianera i regular-ne les activitats comercials i turístiques.

A la darrera comissió de seguiment de les reserves marines de Balears es va proposar l’ampliació de les àrees protegides de Calvià. Una proposta que l’Ajuntament s’ha encarregat de consensuar amb els sectors implicats com són la confraria de pescadors d’Andratx, el Club de busseig, pescadors recreatius i ecologistes.

La nova reserva unificaria les dues existents i s’ampliaria fins a la punta dels Catius a l’est i fins al límit d’aigües interiors al sud. Així passaria de 170 hectàrees a més de 1.500, una extensió comparable a la d’altres reserves marines de les Illes.

L’especial vulnerabilitat del litoral calvianer, on conflueixen gran nombre d’activitats comercials i turístiques, fa necessari, segons el Consistori, millorar l’efectivitat i gestió de l’àrea protegida.

A Andratx,  el ple de l’Ajuntament ha aprovat demanar al Govern que posi el nom de Fernando Garfella Palmer a la reserva marina del freu de sa Dragonera. Garfella, bussejador especialitzat en l’enregistrament de documentals submarins, va morir el passat mes d’agost durant una immersió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Sóller encén els llums de Nadal

Hi ha 260 punts de llum repartits per tot el municipi

Es torna a disparar el nombre de nous contagis a les Balears

En les darreres 24 hores, s'han notificat 268 casos més. És la xifra més elevada de nous positius des de...