societat

Calvià demana ampliar les reserves marines de les illes Malgrats i del Toro

 La proposta multiplica per 9 l'extensió de l'àrea protegida, amb la intenció de millorar la biodiversitat de la costa calvianera i regular-ne les activitats comercials i turístiques

Calvi%C3%A0+demana+ampliar+les+reserves+marines+de+les+illes+Malgrats+i+del+Toro

L’Ajuntament de Calvià demanarà al govern ampliar les reserves marines de les illes Malgrats i del Toro i unificar-les. La proposta multiplica per 9 l’extensió de l’àrea protegida, amb la intenció de millorar la biodiversitat de la costa calvianera i regular-ne les activitats comercials i turístiques.

A la darrera comissió de seguiment de les reserves marines de Balears es va proposar l’ampliació de les àrees protegides de Calvià. Una proposta que l’Ajuntament s’ha encarregat de consensuar amb els sectors implicats com són la confraria de pescadors d’Andratx, el Club de busseig, pescadors recreatius i ecologistes.

La nova reserva unificaria les dues existents i s’ampliaria fins a la punta dels Catius a l’est i fins al límit d’aigües interiors al sud. Així passaria de 170 hectàrees a més de 1.500, una extensió comparable a la d’altres reserves marines de les Illes.

L’especial vulnerabilitat del litoral calvianer, on conflueixen gran nombre d’activitats comercials i turístiques, fa necessari, segons el Consistori, millorar l’efectivitat i gestió de l’àrea protegida.

A Andratx,  el ple de l’Ajuntament ha aprovat demanar al Govern que posi el nom de Fernando Garfella Palmer a la reserva marina del freu de sa Dragonera. Garfella, bussejador especialitzat en l’enregistrament de documentals submarins, va morir el passat mes d’agost durant una immersió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Educació inverteix 22 milions d’euros en aules i competències digitals

La Conselleria cerca consolidar la digitalització de l'entorn educatiu i ajudar a cobrir les necessitats dels alumnes més vulnerables

Els antitaurins convoquen una protesta a la plaça de toros d’Inca, avui horabaixa

Protestaran per la correguda de toros que se celebrarà a les 19:30. És la primera que es fa a les...

El nombre de vols cau un 31% a Espanya en els últims dos anys

El país que registra una caiguda de moviments més important és el Regne Unit, amb un descens del 60% del...

Son Espases recomana a les embarassades vacunar-se contra la Covid

Es poden vacunar en qualsevol moment de la gestació amb les vacunes de Pfizer o Moderna