X

Calvià està a punt d’adjudicar la remodelació del passeig marítim de Magaluf

Amer Obres i Serveis és el licitador seleccionat en rebre la millor puntuació i presentar l'oferta econòmica més baixa

03/02/2024

Miquela Valls

L’hotel Es Teix, tancat per sempre, podria ser adquirit per l’Ajuntament de Calvià. Una operació que es vol repetir amb l’Hostal Colom de Peguera. En conversacions amb la propietat, el consistori calvianer pretén invertir 5,7 milions d’euros a esponjar aquestes dues zones, comprant els establiments per ser esbucats. La zona passaria a ser Espai Lliure Públic. Això si el Govern Balear els atorga els 12 milions d’euros que sol·liciten de les ajudes d’Europa Next Generation.

La proposta de l’Ajuntament respon, en aquest sentit, a un dels dos programes d’actuacions subvencionables; en concret, al referent a les millores en zones d’excessos o saturades, projectes de regeneració i renaturalització de zones turístiques i incentius a la baixa de places turístiques d’allotjament.

Una de les actuacions més importants que es pretén dur a terme per millorar la imatge de Magaluf són les obres de reforma del passeig marítim. L’Ajuntament de Calvià té pendent d’adjudicar els pròxims dies aquestes obres a 1 de les 10 empreses que s’han presentat al procés de licitació. És Amer Obres i Serveis que ha rebut la millor puntuació; 86,50 punts, 18 punts i mig més que el segon licitador; i també ha presentat l’oferta econòmica més baixa per 3.250.367 €.

Una transformació profunda que tothom veu positiva i necessària. Els comerciants de la zona, però, creuen que els 14 mesos que s’estima que durin les obres són un greuge per als seus negocis. Per això demanen a l’Ajuntament que s’executi en dues fases d’octubre a maig. De fet, arran d’aquesta petició, segons el projecte executiu redactat ja estipula que la durada és de catorze mesos des de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig i durant la temporada turística de maig a setembre de 2024 les obres estaran cinc mesos suspeses.

El termini per sol·licitar aquestes ajudes ha acabat aquesta setmana i implica el compromís per part de les administracions d’haver executat les accions abans que expiri el mes de desembre.

Altres inversions

D’altra banda, el consistori aspira també a rebre ajudes com a part d’un programa de subvencions que inclouen la millora d’infraestructures públiques, el reforç dels serveis públics en zones d’especial afluència turística, o el desenvolupament de productes turístics alternatius. En aquest marc s’enquadren la sol·licitud d’1.500.000 euros efectuada per a millorar les dotacions de la Policia Local i de Protecció Civil mitjançant l’adquisició de diversos vehicles elèctrics i cinc drons. Es pretén igualment, a través d’aquesta subvenció, adquirir grups electrògens i un camió 4×4 de 3.500 quilos, a més de reforçar el servei sanitari de Protecció Civil.

En l’àmbit de la gestió mediambiental i de recursos agrícoles, l’Ajuntament sol·licita igualment més d’un milió i mig d’euros per a l’adquisició de diversos vehicles i tractors, a més de dos camions, una retroexcavadora i una retrocarregadora.

La voluntat de l’equip de govern és a més dur a terme altres catorze actuacions en infraestructures públiques, amb especial atenció a la millora en espais públics, a fi de promoure el turisme, la gestió ambiental i la transformació de la infraestructura turística obsoleta. Per a aquestes accions s’aspira a una ajuda de 2.767.000 euros, incloent-hi millores en la Pista d’Atletisme de Magaluf, el disseny interior de les oficines municipals d’informació turística, la digitalització del Casal de Peguera i del Teatre Sa Societat, o l’elaboració de diversos plans estratègics sobre cicloturisme i senderisme, entre altres projectes. Finalment, l’Ajuntament de Calvià sol·licita una ajuda de 200.000 euros d’aquests fons europeus Next Generation per a l’elaboració d’un mapa estratègic de sorolls i un visor GIS.

03/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris