Exceltur, l'aliança per a l'excel·lècia turística, ha posat en comú a Madrid les propostes de reposicionament dels destins de sol i platja
Imatge d'arxiu.
26Exceltur, l’aliança per a l’excel·lècia turística, ha posat en comú aquest matí a Madrid les propostes de reposicionament dels destins de sol i platja perquè continuïn sent competitius i sostenibles. Allà, el batle de Palma ha reclamat abanderar els estudis sobre el futur de l’activitat turística.
D’altra banda, la pressió en els destins de sol i platja es deu, sobretot, a l’augment dels residents i, en menor mesura, al turisme, segons Exceltur, que ha demanat l’elaboració d’un pla del litoral per a actualitzar aquests llocs amb fons estatals donada l’escassa capacitat de finançament dels ajuntaments.
L’aliança turística, que presideix el màxim executiu de Meliá, Gabriel Escarrer, i de la qual formen part les grans hoteleres, empreses de transport aeri i marítim, empreses de mobilitat, tecnològiques i de mitjans de pagament, entre altres, atribueix l’augment de la pressió en els destins al creixement de la població resident i no al turisme, que, al seu judici, ha tingut una “baixa incidència”.
Adeje (Tenerife), Calvià i Platja de Palma, totes dues a Mallorca, són els tres destins de sol i platja més competitius, segons un estudi de Exceltur, que situa també en les primeres posicions Benidorm (Alacant), Marbella (Màlaga) i Sant Bartolomé de Tirajana (Gran Canària).
El monitor de competitivitat turística dels destins vacacionals analitza 63 indicadors en els 20 municipis seleccionats, que mouen gairebé 60.000 milions d’euros d’activitat econòmica vinculada al turisme, suposen el 41,5% de la demanda de sol i platja espanyol i el 35,4% de l’oferta alojativa reglada.
Segons ha explicat aquest dijous en la presentació de l’informe el vicepresident executiu de Exceltur, Óscar Perelli, en conjunt tot el litoral mediterrani i les Canàries, amb 728 municipis, comptabilitza uns 133.200 milions d’activitat, representa el 66,2% del total de la demanda turística i el 58,5% de l’oferta d’allotjaments.
Entre els 20 destins analitzats es troben també, per aquest ordre, Sant Josep i Santa Eulària (tots dos a Eivissa), Chiclana (Cadis), Salou (Tarragona), Yaiza (Lanzarote) i Pájara (Fuerteventura).
Per darrere apareixen Lloret (Girona) i Torremolinos (Màlaga) Calella (Barcelona), Ciutadella (Menorca), Gandia (Alacant), Puerto de la Cruz (Tenerife), Peníscola (Castelló) i Roquetas de Mar (Almeria).
Els redactors de l’informe han analitzat factors com la implicació política del turisme als ajuntaments, el posicionament a futur, el desenvolupament de nous productes, la posada en valor de les platges, les millores en la gestió urbanística, la mobilitat urbana, la inversió empresarial i les eines per facilitar la convivència amb els residents.
'Mallorca Confidencial', que compta amb la participació d'IB3, s'està rodant a diverses localitzacions de Mallorca i Barcelona
Palma és el municipi que més en registra amb prop de 200. A Formentera, no figura cap casa desocupada que sigui propietat d'un gran tenidor
Segons afirma, l'administració pública aturarà de rebre sol·licituds perquè a partir del primer d'abril estarà obligada a contractar de manera fixa i indefinida el personal substitut