societat

Calvià imposa més de 400 denúncies en un mes per fomentar la convivència

Se sumen a les 24 sancions d'aquesta setmana contra els tiqueters sense llicència

Calvi%C3%A0+imposa+m%C3%A9s+de+400+den%C3%BAncies+en+un+mes+per+fomentar+la+conviv%C3%A8ncia

La Policia Local de Calvià ha interposat 411 denúncies només durant el mes de maig per infraccions contemplades en la nova Ordenança pel Foment de la Convivència. Són 66 més respecte a les que es van posar el maig de l’any passat. La venda ambulant és l’activitat més multada, que ha acumulat, durant el darrer mes, 267 sancions. En segon terme, el consum d’alcohol o botellot (31), els massatges il·legals (34) i el consum i tinença de droga (28) són les sancions més comunes. També han estat imposades 8 multes per relacions sexuals a la via pública i 3 per nudisme o seminudisme a espais no autoritzats. Només durant el 2018, s’han interposat en total 1.016 denúncies.

L’increment de les infraccions detectades es deu, per una banda, als esforços del consistori i la coordinació amb els cossos de seguretat que inspeccionen el terreny, però sobretot a l’increment de visitants en temporada alta, segons ha remarcat el portaveu del municipi, Andreu Serra.

Aquestes denúncies se sumen a les 24 imposades només en la darrera setmana contra els tiqueters o relacions públiques que realitzen aquesta activitat sense llicència i amb un contracte laboral irregular. Segons Serra, aquesta és una pràctica difícil d’erradicar perquè, segons explica, planta cara a determinats empresaris. L’any passat varen multar-se un total de 25 persones per aquests fets.

Aquestes multes són conseqüència directa d’un decret aprovat el darrer 8 de maig, que limita a tan sols quatre zones del municipi l’activitat i queda prohibida si no té lloc entre les 6 de la tarda i les 4 de la matinada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Llumets de Maó es connecten amb els més petits des de casa

Els follets màgics substitueixen la davallada del campanar de Santa Maria per una encesa virtual

El Consell de Menorca assumeix que no hi haurà festes de poble i elimina el Jaleo Bus

Aquest pressupost i el del Bus Nit aniran destinats a millorar el servei de transport regular de passatgers

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua...

‘Puntades d’esperança’, el record de la solidaritat de les cosidores d’Inca durant el confinament

Un documental que conta la història d'antigues repuntadores que havien perdut la seva feina en el sector del calçat que...