societat

Calvià imposa més de 400 denúncies en un mes per fomentar la convivència

Se sumen a les 24 sancions d'aquesta setmana contra els tiqueters sense llicència

Calvi%C3%A0+imposa+m%C3%A9s+de+400+den%C3%BAncies+en+un+mes+per+fomentar+la+conviv%C3%A8ncia

La Policia Local de Calvià ha interposat 411 denúncies només durant el mes de maig per infraccions contemplades en la nova Ordenança pel Foment de la Convivència. Són 66 més respecte a les que es van posar el maig de l’any passat. La venda ambulant és l’activitat més multada, que ha acumulat, durant el darrer mes, 267 sancions. En segon terme, el consum d’alcohol o botellot (31), els massatges il·legals (34) i el consum i tinença de droga (28) són les sancions més comunes. També han estat imposades 8 multes per relacions sexuals a la via pública i 3 per nudisme o seminudisme a espais no autoritzats. Només durant el 2018, s’han interposat en total 1.016 denúncies.

L’increment de les infraccions detectades es deu, per una banda, als esforços del consistori i la coordinació amb els cossos de seguretat que inspeccionen el terreny, però sobretot a l’increment de visitants en temporada alta, segons ha remarcat el portaveu del municipi, Andreu Serra.

Aquestes denúncies se sumen a les 24 imposades només en la darrera setmana contra els tiqueters o relacions públiques que realitzen aquesta activitat sense llicència i amb un contracte laboral irregular. Segons Serra, aquesta és una pràctica difícil d’erradicar perquè, segons explica, planta cara a determinats empresaris. L’any passat varen multar-se un total de 25 persones per aquests fets.

Aquestes multes són conseqüència directa d’un decret aprovat el darrer 8 de maig, que limita a tan sols quatre zones del municipi l’activitat i queda prohibida si no té lloc entre les 6 de la tarda i les 4 de la matinada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern intervé la residència Reina Sofia

Les darreres dades confirmen 37 casos positius en Covid-19; 32 usuaris, 7 dels quals estan ingressats a l'Hospital Can Misses, i 5 treballadors.

Educació destinarà 8 milions d’euros per a la creació de places públiques en Infantil

L'Institut per a l'Educació de la Primera Infància admet que a les Illes es necessiten mil places

La COVID-19 dispara en un 30% la demanda d’ajuda social a Mallorca

El Consell de Mallorca ha hagut d'ampliar en 5 milions d'euros les subvencions als consistoris per donar cobertura a tota...

L’IMAS duu davant la Fiscalia nous casos de presumpta explotació sexual de menors

El president de la institució  Javier de Juan assegura que es fa el mateix amb aquells casos on els fets...