X

Calvià serà més contundent contra l’accés a l’alcohol dels menors d’edat

La patronal de l'oci nocturn aplaudeix la iniciativa i demana que el control es faci a tots els municipis

08/08/2018

Calvià serà més contundent contra l’accés a l’alcohol dels menors d’edat

L’Ajuntament de Calvià endureix les sancions als locals que no compleixin la normativa quant a la venda d’alcohol a menors. Acollint-se a la Llei d’Activitats del 2013, posarà multes de fins a 10.000 euros i tancarà els locals que permetin consumir begudes alcohòliques a menors de 18 anys.

Més contundència davant el consum d’alcohol dels menors i sancions més dures. Els agents de la Policia Local vetllaran perquè es compleixi no només l’ordenança de convivència, sinó l’article 103.2 de la Llei d’activitats. Els locals que no la respectin s’exposen a multes d’entre 1.000 i 10.000 euros, i fins i tot una suspensió de l’activitat durant tres  mesos o una inhabilitació per l’exercici de la professió durant un màxim de sis.

La patronal de l’oci nocturn aplaudeix la iniciativa i creu que la lluita contra l’oci etílic s’hauria de fer extensible a tots els municipis. Demanen que el control es faci també a tendes i supermercats i pel que fa al consum a la via pública. A les Illes l’edat d’accés a l’alcohol són els 14 anys. Un accés molt prematur, tot i que els al·lots, diuen els experts, comencen a tenir consciència dels perills associats a l’alcohol.

Riscos com conduir sota els efectes de l’alcohol, bregues o tenir relacions sexuals de risc. Diuen els professionals que l’entorn adult és qui ha de detectar quan la relació del menor amb l’alcohol no és normal. A Projecte Home hi ha actualment una trentena de menors en tractament. L’addicció a l’alcohol va també associada a altres substàncies. El tractament per desenganxar-se pot durar fins a un any, però mai és tard per començar-lo.

08/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT