X

Calvo critica la “judicialització de la política” amb el recurs d’inconstitucionalitat als Pressuposts de l’Estat

La delegada del Govern ha presentat avui la rendició de comptes de l'Estat amb Balears

18/02/2021

Calvo critica la “judicialització de la política” amb el recurs d’inconstitucionalitat als Pressuposts de l’Estat

L’Estat espanyol ha complit amb el 23 per cent dels compromisos adquirits amb Balears durant el 2020. Ho diu la delegada del Govern, Aina Calvo, que ha fet avui balanç dels recursos extraordinaris aportats per Madrid durant l’any passat, la gran majoria destinats a la lluita contra la Covid-19. Calvo ha destacat l’esforç conjunt de les administracions i ha criticat el recurs d’inconstitucionalitat als pressuposts generals impulsat des del Parlament de les Illes, que ha qualificat de “judicialització de la política”. I afegeix Aina Calvo que durant el 2020 es va fer el major transvasament de recursos extraordinaris de la història. En concret, destaca els més de 400 milions d’euros del Fons Covid per reforçar els serveis públics essencials, que s’afegeixen als més de 600 destinats a pagar els ERTOS. La pandèmia ha copat les relacions entre Madrid i Balears. En el capítol de cohesió social destaquen les 4500 persones que han rebut l’Ingrés Mínim Vital. Una mesura molt criticada per les seves limitacions, i que Calvo reconeix, no haver estat tan àgil com es volia.

La delegada del Govern ha mostrat el seu suport al protocol de vacunació actual i segons diu, no tendria sentit prioritzar les comunitats turístiques si no ho fan els països emissors.

Calvo ha detallat també que des del passat estiu, la Delegació de Govern no ha autoritzat fins a 20 manifestacions per motius sanitaris.

 

18/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris