X

Càmeres i sensors comptaran el nombre de visitants as Trenc, ses Salines i cala en Turqueta

El govern vol analitzar el nivell de saturació d'aquestes tres platges en un pla pilot que es podria estendre a altres indrets en el futur

20/05/2024

Càmeres i sensors comptaran el nombre de visitants as Trenc, ses Salines i cala en Turqueta

El govern instal·larà càmeres i sensors per comptar les persones que visiten les platges des Trenc, a Mallorca; cala en Turqueta, a Menorca; i ses Salines, a Eivissa aquest estiu. Formen part d’un pla pilot que vol analitzar el grau de saturació d’aquests indrets protegits per després prendre mesures. Per tal de monitoritzar el flux de persones, s’utilitzaran dues tecnologies. El director gerent de l’IB Digital -l’Agència Balear de Digitalització-, Miquel Cardona, explica que es col·locaran càmeres “anonimitzades, que no es fixen en les cares de les persones, sinó que només compten flux de cotxes o persones que entren i surten”.

L’executiu rebrà aquestes dades a temps real, així com les que recullin els sensors, que mesuren quants terminals mòbils hi ha als voltants. Ara, ja s’han adquirit les càmeres i s’analitza quin tipus de sensor és el més adequat, a més d’on s’han de col·locar a cada platja. També es preveu instal·lar càmeres a l’aparcament des Trenc per gestionar el flux de vehicles. Segons Cardona, “tendrem un panell informatiu quan el pàrquing estigui ple per redirigir el trànsit al de Ses Covetes”.

Per triar les tres platges que formen part del pla pilot, s’ha tengut en compte la ubicació en diferents illes i també que hi hagi accessos acotats. Està previst que el pla pilot comenci a funcionar aquest mateix estiu. La tecnologia és extrapolable a la resta de platges i en el futur també es podria estendre a espais naturals de la Serra de Tramuntana.

20/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT