X

Camions i tràilers trabuquen dins la bodega d’un vaixell de Baleària que navegava amb ones de fins a 7 metres

El ferri cobria la ruta Barcelona-Alcúdia-Ciutadella i s'ha vist obligat a desviar el seu rumb cap a Palma a causa d'aquests fets

11/09/2019

Camions i tràilers trabuquen dins la bodega d’un vaixell de Baleària que navegava amb ones de fins a 7 metres

Camions i tràilers han trabucat dins la bodega d’un vaixell de Baleària que navegava amb ones de fins a set metres cap a Menorca. En concret, l’alçada mitjana de les ones no ha baixat dels 3,5/4 metres. El vaixell cobria la ruta Barcelona-Alcúdia-Ciutadella i s’ha vist obligat a desviar el seu rumb cap a Palma a causa d’aquests fets.

En un comunicat, la companyia assegura que el succeït no ha causat danys personals ni material per al vaixell Hypatia de Alejandría i que ara mateix treballen per aixecar els camions de la coberta principal.

Avui és el segon dia de la gota freda a la Mediterrania. Les Illes Balears estan aquest dimecres en avís taronja per pluges intenses, tempestes i vents forts. A partir del migdia els ruixats poden ser localment molt forts i amb calabruix, però la situació no serà, ni de bon tros, com la d’ahir. Hi haurà més sol que ahir.

Fins ara, les tempestes han deixat acumulacions de 215 mm a Son Torrella, a Escorca; de 172 mm a Valldemossa; de 68 mm a Maó; i de 30 mm a Sant Antoni d’Eivissa. Les ratxes de vent han arribat als 112 km/h a ses Salines de Campos.

Ahir les condicions meteorològiques adverses van obligar a tallar ports i carreteres i a desviar vols a tots els aeroports de les Illes Balears. A la badia de Palma es va poder veure dos caps de fibló. Es van desbordar dos torrents a Mallorca. ” La zona més afectada és Caimari, es va desbordar el torrent de sa Mosquera i els domicilis propers es varen inundar. El que més ens preocupa és atendre els veïnats afectats”, ha dit el batle de Selva, Joan Rotger, al programa Al Dia d’IB3 Ràdio.

Els Bombers de Mallorca han rebut durant les darreres 24 hores un total de 100 avisos, la majoria per habitatges i locals anegats, especialment als municipis de Felanitx, Selva, Alcúdia, Calvià, Pollença, Campanet, Artà, Capdepera i Sóller.

Sigui com sigui, els serveis d’emergències de les Illes estan activats per respondre en cas de qualsevol incidència. Tant del Consell de Mallorca com de l’112 han llençat algunes recomanacions a la ciutadania. Per exemple, de carreteres indiquen que convé menar amb els llums encesos i augmentar la distància de seguretat.

Per la seva part, l’112 ha gestionat 148 incidents (113 a Mallorca, 26 a Menorca, 8 a Eivissa i un a Formentera): 10 embarcacions a la deriva, 23 arbres caiguts, 9 interrupcions de serveis bàsics, 72 inundacions edificis i establiments.

11/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris