societat

Camions i tràilers trabuquen dins la bodega d’un vaixell de Baleària que navegava amb ones de fins a 7 metres

El ferri cobria la ruta Barcelona-Alcúdia-Ciutadella i s'ha vist obligat a desviar el seu rumb cap a Palma a causa d'aquests fets

Camions+i+tr%C3%A0ilers+trabuquen+dins+la+bodega+d%27un+vaixell+de+Bale%C3%A0ria+que+navegava+amb+ones+de+fins+a+7+metres

Camions i tràilers han trabucat dins la bodega d’un vaixell de Baleària que navegava amb ones de fins a set metres cap a Menorca. En concret, l’alçada mitjana de les ones no ha baixat dels 3,5/4 metres. El vaixell cobria la ruta Barcelona-Alcúdia-Ciutadella i s’ha vist obligat a desviar el seu rumb cap a Palma a causa d’aquests fets.

En un comunicat, la companyia assegura que el succeït no ha causat danys personals ni material per al vaixell Hypatia de Alejandría i que ara mateix treballen per aixecar els camions de la coberta principal.

Avui és el segon dia de la gota freda a la Mediterrania. Les Illes Balears estan aquest dimecres en avís taronja per pluges intenses, tempestes i vents forts. A partir del migdia els ruixats poden ser localment molt forts i amb calabruix, però la situació no serà, ni de bon tros, com la d’ahir. Hi haurà més sol que ahir.

Fins ara, les tempestes han deixat acumulacions de 215 mm a Son Torrella, a Escorca; de 172 mm a Valldemossa; de 68 mm a Maó; i de 30 mm a Sant Antoni d’Eivissa. Les ratxes de vent han arribat als 112 km/h a ses Salines de Campos.

Ahir les condicions meteorològiques adverses van obligar a tallar ports i carreteres i a desviar vols a tots els aeroports de les Illes Balears. A la badia de Palma es va poder veure dos caps de fibló. Es van desbordar dos torrents a Mallorca. ” La zona més afectada és Caimari, es va desbordar el torrent de sa Mosquera i els domicilis propers es varen inundar. El que més ens preocupa és atendre els veïnats afectats”, ha dit el batle de Selva, Joan Rotger, al programa Al Dia d’IB3 Ràdio.

Els Bombers de Mallorca han rebut durant les darreres 24 hores un total de 100 avisos, la majoria per habitatges i locals anegats, especialment als municipis de Felanitx, Selva, Alcúdia, Calvià, Pollença, Campanet, Artà, Capdepera i Sóller.

Sigui com sigui, els serveis d’emergències de les Illes estan activats per respondre en cas de qualsevol incidència. Tant del Consell de Mallorca com de l’112 han llençat algunes recomanacions a la ciutadania. Per exemple, de carreteres indiquen que convé menar amb els llums encesos i augmentar la distància de seguretat.

Per la seva part, l’112 ha gestionat 148 incidents (113 a Mallorca, 26 a Menorca, 8 a Eivissa i un a Formentera): 10 embarcacions a la deriva, 23 arbres caiguts, 9 interrupcions de serveis bàsics, 72 inundacions edificis i establiments.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El ballarí Manuel Liñán fa vibrar el Teatre Principal de Maó amb l’espectacle ‘Baile de autor’

És la primera vegada que aterrava a l'illa, i ho ha fet amb un dels seus treballs més personals

El Consell de Menorca pagarà amb doblers propis les antigues bateries militars de Favàritx

Aquesta adquisició hauria de permetre reobrir l'estiu que ve l'accés amb cotxe durant tot l'any al far i a les...

60 dels 75 punts verds de les Balears no tenen autorització de Medi Ambient

Formentera i Menorca són les úniques dues illes amb totes les deixalleries regularitzades

Els professors asseguren que el nou sistema de control horari burocratitza la seva feina

La Conselleria d'Educació recalca que el sistema encara està en període de proves