mallorca

Campanet crea un “banc de terres”

Al poble hi ha més de 200 parcel.les en sòl rústic abandonades

Campanet+crea+un+%26quot%3Bbanc+de+terres%26quot%3B

A Campanet s’han comptabilitzat més de 200 parcel·les que estan abandonades i que no tenen cap tipus d’ús ni agrícola ni forestal. Són petits solars molts dels quals fa anys que es troben en aquesta situació. Un cas molt comú és que es tracta de solars que els hereus de l’anterior propietari no saben què fer-ne. Un altre cas -que és el més habitual- és el de les finques que, si bé no estan abandonades, els propietaris es limiten a llaurar-les periòdicament i on molt sovint pasturen les ovelles.

Amb la creació del Banc de Terres, l’Ajuntament de Campanet vol dinamitzar i recuperar l’activitat agrícola del seu fora vila, ja que han detectat que hi ha interès per part de joves de dedicar-se a la pagesia però que no poden fer-ho perquè no troben terres on conrear.

El projecte del Banc de Terres de Campanet està encara en la seva primera fase. El següent pas serà la intermediació per facilitar el contacte entre els propietaris de les terres i les persones interessades a conrear-les.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un home de 34 anys, greu després de tenir un accident amb el patinet al Molinar

L'accident ha tengut lloc a les 00.10 hores al carrer Vicari Joaquin Fuster

14 pasteres i 193 migrants arribats a les Balears en només un dia

Les embarcacions arribades aquest diumenge se sumen a les tres que van arribar dissabte a Formentera, amb 13, 24 i...

Torna la marxa del Güell a Lluc a Peu, més emotiva i més segura que mai

Més de 300 agents van vetllar perquè es complissin les mesures contra la covid. És la primera edició sense Tolo Güell, el gran impulsor...

Un repàs per la història de l’aeroport palmesà

Les millores i les ampliacions a l'aeròdrom palmesà han estat contínues des dels anys seixanta, quan começaven a arribar els...