societat

Campanya d’esterilització per reduir els 20.000 coloms de Palma

El GOB alerta que no hi ha prou informació sobre els efectes d'aquest sistema


La població de coloms de Palma està descontrolada. N’hi ha 20.000. Per això l’ajuntament ha començat un programa d’esterilització amb l’objectiu de reduir-los entre un 30 i un 50% (un 70% a les zones més crítiques).

S’han començat a instal·lar dispensadors de pinso que, en l’època de reproducció, tindran anticonceptius. Es col·locaran en nou punts estratègics de la ciutat, com la plaça de l’Olivar, el barri de Foners, el Parc de ses Fonts, es Jonquet i el barri de s’Escorxador.

La campanya durarà 4 anys. L’empresa encarregada, Lokímica, controlarà amb càmeres que altres espècies no consumeixin aquest pinso esterilitzant.

El GOB està d’acord a reduir la població de coloms, però posa en dubte que aquest sigui el mètode més adequat. Els ecologistes consideren que no hi ha prou estudis que ho corroborin i, a més, creuen que pot afectar a altres espècies, com per exemple als depredadors de coloms.

Segons el GOB seria més efectiu controlar que ningú alimenta coloms; de fet hi ha una ordenança que ho prohibeix des del 2004. L’Ajuntament diu que també faran una campanya informativa en aquest sentit.

El GOB també proposa controlar i eliminar zones de cria i augmentar els depredadors de coloms a la ciutat, com ara els falcons.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Col·legi d’Infermeria es mostra en contra que les farmàcies facin tests d’antígens

Les infermeres critiquen que les farmàcies no estan degudament habilitades per a tal fi i perquè es privatitzaria un servei...

Raixa acollirà un refugi de la Ruta de Pedra en Sec

La inversió estimada del projecte és de devers 3 milions i mig d'euros i les obres començaran l'any 2022

Comença la I Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana

Les activitats previstes fins diumenge en el marc d'aquestes jornades inclouen conferències, taules rodones o visites

Reclamen solucions perquè Sóller no desperti cobert de fum

L'associació Sóller per l'Aire reclama solucions per minimitzar el fum de cremes, estufes i vehicles