mallorca

Camper llença una col·lecció de sabates reutilitzades

La fàbrica d'Inca rep peces usades o amb tares i les transforma per retornar-les al mercat


Camper ha llençat una nova col·lecció de sabates fetes a partir de peces usades o amb tares de fabricació que els clients duen a les seves botigues. Per fer-les, una quinzena d’artesans i dissenyadors treballen en l’únic centre de producció que l’empresa té a Mallorca i a tot Espanya.

Entram a la fàbrica d’Inca, on s’acumulen des de fa un any centenars de sabates velles. A canvi de donar-les, els clients han rebut un val de compra de 10 euros. També hi ha sabates amb defectes de fabricació que han estat retornades. Després de desinfectar-les curosament, comença un procés per convertir-les en un model únic.

“Ho fem per evitar que totes aquestes sabates velles acabin a les incineradores o al rebuig. És  una forma de contribuir a un món més sostenible i també de donar una segona vida a la sabata”, explica Jordi Guirado, cap d’Enginyeria i Taller de Camper.

El taller on fan feina 9 artesans és el que s’encarrega dels prototips i els models més exclusius de la marca. Juntament amb els tècnics i un dissenyador, és l’equip que s’encarrega de la producció de la nova col·leccio, “Recrafted”.

Camper reutilitza pells dels seus estocs i es compromet a reciclar totes les soles usades. La comercialització de la col·lecció es fa bàsicament online, però els models ja es poden veure a 6 botigues seleccionades de Barcelona, Madrid, Berlín, Londres, París i Roma. Els preus: entre 170 i 190 euros.

La nova col·lecció, Recrafted, vol ser la contribució de la marca mallorquina a l’economia circular.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

100 anys del primer vol a l’aeròdrom de Son Bonet

El 25 de febrer de 1921 hi va aterrar el pilot mallorquí Manuel Colomer

Cirer afirma no haver tingut coneixement de casos d’explotació de menors tutelades

La coordinadora de Menors destaca que els abusos sexuals es donaven en l'àmbit familiar

Les Pedres de la Memòria arriben a Artà

Recorden a qui va ser regidor d'Artà, Joan Escanelles, i també a Bartomeu Ginard, Llorenç Muntaner i Vicenç Miquel Piris, tots ells assassinats entre els anys 1936 i 1937.

Desescalada a Mallorca: quines són les noves mesures?

Mallorca manté el toc de queda a les 22 hores. A partir de dimarts, les reunions socials s’amplien a 6 persones tant a interior com a exterior, màxim dos nuclis...