societat

Can Misses habilita noves zones covid i més llits per a fer front a segona onada

El centre hospitalari ha creat dos espais a Medicina Interna F amb una capacitat total de 40 llits


L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera està adaptant nous espais de l’Hospital Can Misses per a fer front a la segona onada de la covid-19. El centre hospitalari ha creat dos espais a Medicina Interna F amb una capacitat total de 40 llits, ha informat l’Àrea de Salut de les Pitiüses aquest dimecres en un comunicat.

Aquests 40 llits estarien disponibles per a pacients covid-19 en cas de registrar un nombre alt d’ingressos, encara que els espais s’adequaran a les necessitats d’aquesta unitat.

D’altra banda, l’àrea quirúrgica, que consta d’una zona de Cirurgia Major Ambulatòria, una zona de URPA (Unitat de Reanimació Post Anestèsia) i vuit quiròfans, també s’està adaptant per a l’atenció sanitària durant la segona onada.

En aquest cas, s’han dissenyat dos circuits, un per a pacients covid-19 i un altre per a no covid, separats físicament per mitjà d’unes comportes que permetran adaptar-se als diferents escenaris.

A més, la zona de Cirurgia Major Ambulatòria s’ha habilitat per a poder ser utilitzada com a UCI en cas de necessitat.

Actualment, l’UCI està dividida en dues zones, una per a pacients amb covid-19 i una altra per als pacients amb altres patologies. Amb els treballs d’adequació, i en una segona fase, s’habilitaria tota l’UCI, amb 15 llits, per a pacients amb covid-19.

També es te en compte un tercer escenari, que s’activaria en el moment en el qual els requeriments d’UCI de pacients amb covid-19 en estat crític excedís dels quinze llits de l’UCI.

D’altra banda, també s’estan fent treballs d’adequació en la Zona d’Observació 2 d’Urgències. En aquest cas, igual que en els anteriors, es pretén guanyar “flexibilitat” i “major capacitat d’adaptació” a les diferents necessitats.

Així, la Zona d’Observació 2 que disposa de nou llits i sis butaques, quedarà amb cinc llits per a pacients amb coronavirus i la resta per als quals presentin altres patologies. La directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, ha apuntat a la necessitat d'”avançar-nos com ja vam fer en la primera onada” i dotar als professionals dels recursos necessaris “per a fer front a aquesta pandèmia en les millors condicions possibles”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La importància del contacte físic entre els usuaris de residències i els seus familiars

L'IMAS estudia maneres per poder millorar les relacions preservant, en tot moment, la seguretat i la salut

Les persones majors de les residències seran els primers a rebre la vacuna contra el coronavirus

En la primera etapa de vacunació s'inclou també al personal sanitari i sociosanitari i usuaris i personal de residències per...

Entra en vigor el nou sistema de restriccions sanitàries del Govern

Els nivells depenen de la situació epidemiològica de cada illa o zona i van del 0 al 4. S'observa la...

El peix fresc de Menorca comença a arribar a escoles i geriàtrics

Es tracta d'una iniciativa amb fons europeus que amplia la feina començada fa dos anys