cultura

Can Sales compleix enguany 15 anys des de la seva obertura

És la biblioteca més grossa de Balears, amb prop de 5.000 metres quadrats


La biblioteca pública de l’Estat, Can Sales, compleix enguany 15 anys des de la seva obertura a la plaça de la porta de Santa Catalina. L’afluència d’usuaris ha crescut un 20% en un any. Tot i ser la més grossa de les illes, Can Sales funciona amb manco de la meitat de personal del que tenia quan va obrir.

El pròxim 15 de març, Can Sales complirà 15 anys des de que s’inaugurà a l’actual ubicació. És la biblioteca més grossa de Balears, amb prop de 5.000 metres quadrats que, tot i de ser propietat de l’Estat, gestiona el Govern de les Illes. Els visitants creixen: va tancar 2019 amb 195.000 usuaris amb una mitjana de 685 assistents al dia.

Tot i aquesta estabilitat, la plantilla és insuficient per a una biblioteca tan grossa. Un problema que començà amb les retallades de la crisi. A Can Sales, hi fan feina ara 22 persones, la xifra més baixa des que obriren, quan n’eren una cinquantena.

Les activitats, més enllà dels serveis, han trobat un impuls amb la creació de l’associació d’amics i amigues de Can Sales, format per una xarxa de voluntaris. ‘Can Sales ets tu’ és el lema per aquest 15è aniversari i les celebracions ja han començat

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Transitant la fantasia de “El món màgic de Lot”

És la primera novel·la de l'escriptora Joana Maria Pastor

Un raig de llum per a la música en directe

Els cafè concerts podran oferir servei de restauració durant els espectacles i es permeten fins a 1000 persones dempeu als...

Llum, videomàping i efectes visuals per generar vincles al barri de La Soledat i Nou Llevant

És la darrera activitat del projecte 'Rehabitar el barri': 29 accions artístiques i pedagògiques en 4 anys de feina

Manacor puja el teló de la XXVI Fira del Teatre en una nova temporada amb més de trenta funcions

Destaquen les estrenes amb segell balear com l'obra Bubotes, escrita per Antoni Mus i dirigida per Antoni Rosselló