societat

Can Simó, residència del caixer senyor, tindrà sortida d’emergència per complir el Pla de Seguretat

L'escenari més desfavorable i perillós preveu una cabuda de més de 1.800 persones al primer toc de fabiol


La decisió del caixer senyor, Borja Saura, de canviar l’antic palau dels comtes de Torre Saura, a la plaça des Born, per Can Simó, al carrer de Santa Clara, molt més estret, ha obligat a modificar el Pla Director de Seguretat de les festes. Tot i que la casa no disposa avui dia de cap sortida d’emergència, des de la propietat asseguren que el pas que en connectarà l’interior amb el carrer de Sant Josep s’habilitarà amb prou temps.

Per tal d’evitar-hi aglomeracions, aquí ho veiem, hi haurà 3 filtres d’entrada als carrers de ses Voltes, Dormidor de ses Monges i Sant Antoni. Evitaran l’entrada de persones amb botelles de vidre i altres objectes perillosos. Els bloquejos s’instal·laran al carrer de Sant Josep amb Sant Cristòfol i Dormidor de ses Monges amb el carrer Qui no passa. En aquests punts no es permetrà l’entrada de persones fins a la residència del caixer senyor. La direcció serà només de sortida. Hi haurà dispositius d’emergències a cal caixer senyor i al carrer de Cal Bisbe.

Quant a la cabuda del primer toc de flabiol, s’han previst tres escenaris diferents. El més favorable situa la cabuda en poc més de 1.400 persones, el més probable en 1.600 i el més perillós en poc més de 1.800. El dispositiu de seguretat de dijous, dia 23 de juny, a les 2 del migdia, serà de 129 efectius, entre policies locals, nacionals, equips sanitaris i seguretat privada. Una pantalla gegant a la plaça Nova donarà el senyal en directe d’IB3 Televisió del Diumenge des Be, del primer toc i del Caragol des Born.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Miquel Montoro descobreix Silicon Valley

És un dels 80 premiats en un projecte d'emprenedoria de la Fundació La Caixa

Roben quatre figures de la campanya “Santanyí de cine”

La Policia Local ja està investigant el cas i ha augmentat la vigilància a les zones on estan ubicades

Una fuita de gas provoca un ensurt al centre de Vila

S'ha tallat i redirigit el trànsit rodat i el moviment de persones a l'avinguda d'Isidor Macabich.

Menorca tindrà el seu propi mapa de fosses del franquisme

Aquest estudi completarà el mapa de fosses de les Balears i permetrà estudiar la viabilitat de realitzar exhumacions i col·locar arbres o pedres de memòria