mallorca

Can Simoneta: de possessió a hotel de Luxe

L'abandonament de la pagesia empeny la reconversió d'aquest tipus de finques rurals

Can+Simoneta%3A+de+possessi%C3%B3+a+hotel+de+Luxe

L’agricultura i la ramaderia tenen molt poc pes a les Illes, representen únicament el 0,5% del nostre producte interior brut. I com que ja no ens dedicam a la pagesia, hem deixat d’emprar les possessions com unitats de producció. I aquí ve el gran canvi socioeconòmic que han experimentat aquestes finques rurals. Ara ja no els habiten missatges ni jornalers, sinó, de cada vegada més, turistes. Un exemple n’és Can Simoneta, a Capdepera. L’establiment va obrir les portes l’any 2004 i s’ubica en una finca d’un milió de metres quadrats a vorera de mar, a Canyamel. L’elevat cost de mantenir les cases, va empènyer els propietaris a reconvertir-les en un establiment turístic.

Així, el que era una possessió agrícola ha esdevingut un agroturisme de 5 estrelles per a clients d’alt poder adquisitiu. L’hotel té 26 habitacions i aprofita espais com les antigues cases d’estiueig dels senyors que avui també són ocupades per turistes. Dormir en la seva suite principal pot arribar a costar 1750 euros la nit.

El negoci del luxe no decau i a la mateixa finca just fa 2 anys que acaben d’obrir un altre hotel, el Pleta de Mar, que també aprofita edificacions agràries reconvertides.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

IV edició de la Fira del Vi a Inca

Una fira consolidada que dona el sus a les fires prèvies al Dijous Bo

Manacor ha dissenyat un sistema d’alertes primerenques d’inundacions

Es un programa informàtic basat en el radar de pluges de l'AEMET i que emet avisos si es superen els llindars de precipitació màxima fixats pels serveis d'emergències

Llibertat amb càrrecs per als joves que agrediren diverses persones al centre Palma

Ara s'està en espera d'una prova forense per determinar si havien consumit algun tipus de droga