espanya

Canàries convoca les Balears, Ceuta i Melilla per frenar l’encariment dels bitllets d’avió amb la Península

La primera Cimera sobre el Transport i la Mobilitat dels Territoris Extrapeninsulars es farà el 28 i 29 de gener a Las Palmas


Les Balears i les Canàries celebraran a finals d’aquest mes la primera Cimera Sobre el Transport i la Mobilitat dels Territoris Extrapeninsulars, una trobada que se celebrarà els dies 28 i 29 de gener a Las Palmas de Gran Canaria i a la qual també hi assistiran els responsables institucionals de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, participarà en aquesta trobada, que ha convocat el seu homòleg canari, Ángel Víctor Torres, amb l’objectiu principal d’impulsar una estratègia comuna per exigir al Govern de l’Estat espanyol que posi solució a la pujada continuada dels preus dels bitllets d’avió en els trajectes d’ambdós arxipèlags amb la Península. “Es tracta de prendre consciència d’aquests territoris extrapeninsulars amb problemes comuns”, ha explicat a IB3 Ràdio Sebastián Franquis, conseller canari d’Obres Públiques, Transports i Habitatge.

A més, les dues comunitats, i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, tractaran altres qüestions d’interès comú, com la possibilitat de negociar amb la UE que fixi criteris de tarifes màximes en el transport aeri d’aquests territoris i la creació de noves Obligacions de Servei Públic (OSP)entre aquests indrets i l’Espanya continental.

Un altre assumpte de l’ordre del dia d’aquesta primera cimera serà reivindicar al Govern estatal un nou model de gestió aeroportuària que incorpori la participació dels executius autonòmics i l’ampliació del descompte per resident al transport marítim de vehicles i de mercaderies perilloses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Segona reunió entre el Govern central i Ciutadans per analitzar l’evolució de la crisi sanitària

El Govern reforçarà l'estructura del Ministeri de Sanitat amb la creació d'una Secretaría d'Estat de cara al control dels nous...

Els 10.000 veïnats d’Íscar i Pedrajas de San Esteban, a Valladolid, comencen el confinament amb ‘tranquil·litat’

En les darreres 24 hores, s'han notificat més d'un milenar de positius a Catalunya

El Govern crea una Secretaria d’Estat per coordinar la crisi del coronavirus amb les comunitats autònomes

Aquesta decisió respon a la necessitat del Ministeri de Sanitat de controlar els possibles rebrots de la malaltia

El Govern central vol fer augmentar la recaptació fiscal

Calviño defensa la creació de nous impostos alineats amb l'agenda verda