Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

societat

Cancel·lacions marítimes i talls de llum pel temporal a les Pitiüses

Sant Joan de Labritja i Santa Eulària han estat els dos municipis amb més incidències

Cancel%C2%B7lacions+mar%C3%ADtimes+i+talls+de+llum+pel+temporal+a+les+Piti%C3%BCses

A les Pitiüses es manté avui l’alerta taronja per fenòmens costaners mentre que el vent i la pluja han donat una treva. Al port d’Eivissa s’han cancel·lat tots els trajectes marítims amb Mallorca i la Península i no s’espera reprendre’n les connexions fins aquesta nit, segons informen les navilieres. El port de la Savina, per la seva banda, ha reobert avui matí després de romandre tancat tota la tarda d’ahir. Un fet que va obligar alguns formenterers que volien tornar a casa a fer nit a Eivissa.

La trentena de successos que l’112 relaciona amb el fort vent a Eivissa han afectat sobretot el nord de l’illa. Sant Joan de Labritja i Santa Eulària han estat els dos municipis amb més incidències. La caiguda dels pins han generat talls en el subministrament elèctric durant la nit, sobretot entre Sant Miquel i Benirràs, on avui matí encara es treballava per arreglar desperfectes en la línia de mitja tensió, una avaria que ha afectat més de 600 clients, segons Endesa.

També a Formentera, 150 habitatges o comerços del Migjorn han patit talls de llum. El temporal ha obligat els bombers a retirar tres arbres per ocupar la calçada entre Sant Francesc i es Cap… Una palmera als Pujols, molt afectat per la llevantada. Els bombers d’Eivissa han fet més d’una vintena de sortides… La mala mar ha obligat alguns pescadors aficionats a reforçar l’amarrament dels seus vaixells, com en aquest cas de Benirràs, a Sant Joan.

La borrasca Glòria passa per les Pitiüses sense més danys de consideració ni materials ni personals, l’avís taronja per pluja i fenòmens costaners, però, continuarà actiu fins dimarts al migdia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Menorca celebra el Dia de les Illes Balears amb un ‘Estatut de la Gastronomia’

Cómete Menorca organitza un sopar de sis plats inspirats en sis articles del text autonòmic amb productes de les quatre...

La legalització de la depuradora del Llatzaret endarrereix la posada en marxa de l’hostatgeria

El Consell de Menorca encara revisa el pla director del recinte per establir com combinar l'activitat turística amb l'educativa i...

Pesca d’arrossegament menys agressiva pel fons marí

En un any està previst que s'estreni al canal de Menorca una nova tècnica més sostenible

Carrosses i comparses, a punt per a la gran Rua de Palma

A partir de les 14 h no es podrà aparcar en els carrers del recorregut · El centre es tallarà...