món

Cancel·lades les celebracions de l’Any Nou a Beijing per la pneumònia de Wuhan

El balanç puja ara a 17 morts i hi ha uns 600 casos confirmats

Cancel%C2%B7lades+les+celebracions+de+l%27Any+Nou+a+Beijing+per+la+pneum%C3%B2nia+de+Wuhan

Beijing ha anul·lat les celebracions de l’any nou xinès com a mesura de precaució.

Les autoritats xineses han decidit deixar la ciutat de Wuhan, considerada epicentre del brot, en quarantena per evitar la propagació del virus. També han pres mesures a dues ciutats més. A Huanggan i a Ezhou es suspendrà el transport a partir de la mitja nit fins a nou avis.

Segons les darreres dades ara mateix hi ha 13 províncies més del país amb casos identificats. El balanç puja ara a 17 morts. En total hi ha uns 600 casos confirmats a la Xina i 6 fora del país: a Tailàndia, als Estats Units, al Japó i a Corea del Sud.

A ciutats com Sichuan, s’endureixen les revisions a tot arreu. Per poder accedir al tren, per exemple, els prenen la temperatura. També a Tianjin, la revisen als passatgers i tripulants dels avions.

Tot això en una setmana on els xinesos tornen a casa per celebrar l’Any Nou xinès. Ahir eren molts els que s’amuntegaven als aeroports i estacions de tren per intentar partir abans que comencés la prohibició.

L’Organització Mundial de la Salut ha decidit ajornar la seva decisió sobre el brot de pneumònia de Wuhan. Consideren que encara els falten dades per poder determinar si s’ha de declarar l’alerta internacional. Avui horabaixa es tornen a reunir per tractar d’aclarir la situació.

A països com Austràlia distribueixen a l’aeroport informació sobre el coronovirus per als passatgers venguts de la Xina.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Trump qüestiona la legitimitat de Kamala Harris

Sectors conservadors posen en dubte que els pares de la senadora, d'origen jamaicà i indi, residissin de manera legal als Estats Units quan Harris va néixer

El Parlament del Líban aprova la declaració de l’estat d’emergència

També ha fet una crida a la formació "ràpida" d'un nou govern

Els ministres d’exteriors de la UE estudien sancions per al Bielorússia

També analitzaran la situació del Líban i la creixent tensió en la Mediterrània oriental entre Turquia i Grècia

Se superen les 750.000 víctimes mortals per la COVID-19 a tot el món

El nombre de contagiats ja frega els 21 milions