menorca

Cancel·lats 24 vols de Thomas Cook entre el Regne Unit i Palma i Menorca

Avui ja no ha arribat cap vol de la companyia a les Balears, i ara mateix treballen per reubicar els passatgers que volen tornar al Regne Unit en altres vols

Cancel%C2%B7lats+24+vols+de+Thomas+Cook+entre+el+Regne+Unit+i+Palma+i+Menorca

Llargues cues a l'aeroport de Palma. /Foto: CATI CLADERA


➡️ La pàgina de la companyia pels afectats per les cancel·lacions

Thomas Cook tenia programats avui 24 vols entre el Regne Unit i Palma i Menorca. En concret, 14 dels vols cancel·lats són amb origen i destinació a Menorca (set de sortida i set d’arribada) i 10 a Palma (cinc de sortida i cinc d’arribada).

Avui ja no ha arribat cap vol de la companyia a les Balears, i ara mateix treballen per reubicar els passatgers que volen tornar al Regne Unit en altres vols.

La reubicació s’està realitzant mitjançant la Civil Aviation Authority (CAA) a Mallorca i a través del Consolat Britànic a Menorca.

La fallida de Thomas Cook, declarada aquest dilluns, marca el final d’una de les empreses més antigues de Regne Unit que va començar en 1841 duent a terme excursions amb tren locals abans de sobreviure dues guerres mundials per a ser pionera del turisme.

L’empresa ara administra hotels, resorts i aerolínies per a 19 milions de persones a l’any en 16 països. Actualment compta amb 600.000 persones a l’estranger. Paralitzat pels seus 1.700 milions de lliures de deute, Thomas Cook s’ha vist afectat per la competència en Internet.

La Comissió Europea recorda a tots els clients afectats de Thomas Cook que, tot i la fallida, mantenen tots els drets que recull la legislació comunitària.
 
➡️ Aquí teniu el formulari per reclamar: www.seguridadaerea.gob.es

L’Associació Britànica d’Agències de Viatge, ABTA, ha recordat als seus clients que la majoria de les reserves en el Regne Unit estan cobertes per la llicència ATOL, que els garanteix el seu retorn a casa i també els assegura que recuperaran els doblers que ja han pagat per les seves vacances.

En declaracions a IB3 Ràdio, el portaveu de l’associació, Sean Tipton, no ha pogut concretar quants d’afectats hi ha en el cas de les Illes, però assegura que si la fallida de Thomas Cook s’hagués produït per agost, estaríem parlant de desenes de milers de damnificats només a Mallorca.

Així mateix, el agents britànics han demanat als hotelers pendents de cobrar les seves reserves amb Thomas Cook que no carreguin aquests diners directament al compte dels seus clients, perquè l’associació se’n farà càrrec en aquells casos que n’estigui previst per contracte.

Tipton ha qualificat el d’avui com “un dia molt trist” al Regne Unit, però també preveu que els turistes afectats per les cancel·lacions dels seus viatges a Mallorca optaran per tornar a contratactar-los a d’altres operadors.

El sistema ATOL és un mecanisme de protecció financera que funciona en el Regne Unit des de 1973 i que gestiona l’Autoritat d’Aviació Civil. Per aquest sistema, el turoperador paga 2,5 lliures per cada paquet turístic que ven.

D’aquesta manera el fons que es genera serveix per protegir els consumidors en cas de fallida de l’empresa. El fons es pot emprar tant per pagar les devolucions com per garantir que els clients que ja són al destí puguin acabar les seves vacances.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Company demana al PP de Menorca que se centri a recuperar institucions abans de refer llistes electorals

El president del PP balear explica la seva postura a la proposta de la seva homòloga menorquina, Coia Sugrañes

Un pis a 570 euros vora la Ronda de Maó, el primer de lloguer ètic a Menorca

Prop de 90 famílies s'han acollit al programa del Consell per aconseguir una llar a preu just

Armengol replica al Consell de Menorca per voler revisar ara l’Impost de Turisme Sostenible: ‘Hi votà a favor’

La presidenta del Govern respon la demanada unànime del Consell que es canviïn els criteris de repartiment

La Policia Nacional de Maó desarticula una xarxa de tràfic de drogues i deté 12 persones

Els detinguts empraven menors per a vendre tota mena de drogues al parc de patinatge i al Freginal