SOCIETAT

Canvi de protocol: els centres de salut deixen de tramitar baixes laborals per covid

Salut recupera les Unitats Exprés per atendre els menors de 60 anys que no puguin anar a la feina, per descongestionar l'Atenció Primària

Imatge d'arxiu.


La Conselleria de Salut recupera les unitats COVID Exprés per atendre els pacients de coronavirus menors de 60 anys que necessitin una baixa laboral. El protocol canvia una vegada més, per la punta de la setena onada, amb l’objectiu de descarregar de feina i burocràcia els metges dels centres de salut.

A partir d’aquest dijous, si una persona no està en condicions per anar a la feina o no pot fer teletreball, ha de telefonar a l’Infosalut Connecta, al 971 22 00 00. Allà l’enviaran a una unitat COVID Exprés, on un metge l’atendrà de forma presencial, li farà una prova per comprovar que l’antigen casolà és correcte i li tramitarà la baixa. D’aquesta manera, el Govern vol descongestionar els centres de salut, actualment molt pressionats, que no atendran pacients positius ni per telèfon. “El que volem és que els metges dels centres de salut es concentrin en atendre la població vulnerable i la població que va al centre. Al pacient de COVID ja no l’atendrà el seu metge de sempre, l’atendrà un altre metge. Aquest sistema que jo telefonava al meu metge, que em coneix, i em diu: ‘d’acord, et don la baixa i et torn a telefonar divendres per veure com et trobes’, l’hem automatitzat“, ha explicat Eugenia Carandell, directora assistencial de Salut i coordinadora de la campanya de vacunació, en una entrevista al programa ‘Al Dia d’IB3 Ràdio.

Aquest protocol només l’han de seguir els malalts de COVID que necessitin una baixa. La resta, els lleus o asimptomàtics, segueixen igual: vida normal, mascareta posada i especial precaució amb les persones vulnerables. Donada l’evolució dels contagis, Carandell ja recomana a aquest darrer col·lectiu, als pacients de risc, que duguin sempre la mascareta als interiors. “Les persones amb vulnerabilitat o que conviuen amb vulnerables ja haurien de dur la mascareta als interiors sempre, de forma habitual”, ha dit Carandell.

La directora assistencial de Salut no s’ha manifestat sobre la possibilitat que es recuperin algunes restriccions. Ha dit que aquest escenari només es preveu si Salut Pública veu que els hospitals estan desbordats i que els casos són molt greus, una situació que, de moment, encara no s’ha donat.

El Servei de Salut té habilitats centres de COVID Exprés a Mallorca a l’antic Hospital Son Dureta (Palma), al carrer del General Luque (Inca) i a Via Palma, 140, de Manacor; a Eivissa, a l’Hospital Can Misses; a Formentera, al carrer de la Venda des Brolls; mentre que a Menorca els centres COVID Exprés són a les UVAC de Maó, Canal Salat i es Mercadal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |