X

Canvi de temps: fred i els primers flocs de neu a la serra de Tramuntana

L’arribada d’una massa d’aire fred ens portarà precipitacions, vent, mala mar i una important davallada de les temperatures

06/11/2019

Canvi de temps: fred i els primers flocs de neu a la serra de Tramuntana

David Arquimbau, Sant Lluís

Després d’uns dies amb un ambient molt suau per l’època de l’any i amb uns valors més propis de principis de tardor, aquest dijous tindrem un canvi notable de temps. Les pluges, el vent i el fred seran els protagonistes durant, com a mínim, uns quants dies.

Dijous horabaixa a Mallorca i Menorca s’esperen precipitacions que poden ser abundants i intenses. En aquest sentit s’han activat avisos per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per acumulacions superiors als 20 mm en una hora. Les Pitiüses quedarien una mica al marge, tot i que també plourà. Les temperatures encara seran bastant suaus, amb valors d’entre els 17 i 22 ºC de forma generalitzada. Això sí, de bon matí les mínimes, per sota dels 10 ºC a punts de la Serra i de l’interior de Mallorca i Eivissa.

De cara a divendres la situació meteorològica es complica una mica més. Les precipitacions podrien ser intenses a Mallorca i Menorca a primera hora. A més, durant el capvespre el vent anirà guanyant cada cop més força i es registraran ratxes superiors als 70-80 km/h a Mallorca i Menorca, puntualment superiors als cims i caps. No es descarten cops de vent de fins a 100 km/h.

Un ingredient més serà l’onatge i la mala mar. A tot l’arxipèlag s’esperen onades que podrien superar els 3 metres d’alçada amb un vent de l’oest de força 7. Per tant, molta precaució a l’hora de sortir a la mar.

Finalment, la cota de neu estarà al voltant dels 1200 metres i podríem veure caure flocs de neu al Puigmajor i al Puig de Massanella. Es tractaria d’una enfarinada testimonial, en vista a un dissabte més càlid.


Consulta aquí la previsió detallada del Temps

06/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris