societat

Canvia el perfil dels malalts de COVID-19: l’edat mitjana baixa a 57 anys i els casos són més lleus

Un 15% del total de diagnosticats són asimptomàtics, segons l'estudi que elabora Salut

Canvia+el+perfil+dels+malalts+de+COVID-19%3A+l%27edat+mitjana+baixa+a+57+anys+i+els+casos+s%C3%B3n+m%C3%A9s+lleus

El perfil dels pacients de coronavirus ha canviat. L’edat mitjana dels malalts ha abaixat dels 70 als 57 anys. Els qui presenten símptomes són casos lleus i es registren pocs ingressos hospitalaris. Això sí, els qui ho fan, continuen presentant pneumònies. A les Balears, un 15 per cent del total de diagnosticats són asimptomàtics, segons l’estudi que elabora Salut.

La majoria dels positius es detecten amb les PCR dels hospitals abans de fer altres proves, tractaments o intervencions quirúrgiques. En contra del que es creia, el virus afecta més les dones que els homes: un 57 per cent enfront del 43 per cent. En canvi, el perfil de mortaldat continua igual: és el d’un home major amb factors de risc com obesitat o patologies prèvies. En els casos lleus, els experts han vist com s’escurça la capacitat d’infectar.

Pel que fa a les reactivacions, el portaveu del Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, assegura que no es produeixen com a tals, sinó que es tracta de redeteccions per les tècniques avançades. Tot i que el virus afecta menys els joves, Arranz els demana responsabilitat perquè, assenyala, és una malaltia de la qual encara no se sap tot.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.