X

Cap a un cap de setmana tranquil però amb niguls i refrescada general

Si bé encara és prest per avançar de manera fidel el temps de la Setmana Santa, sembla que aquesta, començarà amb un ambient més fred en general

31/03/2023

Cap a un cap de setmana tranquil però amb niguls i refrescada general

Fotografia de Jaume Busquets des d'Esporles.

A les portes del cap de setmana, el temps es presenta tranquil, però amb símptomes de canvi, que es manifestaran a partir de dissabte capvespre en forma de vent, algunes tempestes i baixada notable de temperatura.

Divendres de rècord

La temperatura continua alta per a l’època, amb valors màxims que avui per primera vegada el 2023 se situaran entorn dels 30ºC. Amb vent del sud-oest aquest llindar se superarà a l’interior-nord de Mallorca i Eivissa. L’ambient tan suau és inusual en aquesta època, tant és així que nombroses estacions posaran a prova els seus valors de màxima en un mes de març. Quant al l’estat del cel, el sol s’imposarà en general amb permís dels niguls prims que, sobretot a darrera hora, també es faran presents.

Primers canvis dissabte: més niguls i qualque tempesta a darrera hora

Dissabte dematí el temps seguirà tranquil, amb sol i temperatura elevada. A partir de migdia els niguls augmentaran, sense descartar qualque ruixat puntual al llevant de Mallorca i Menorca. A darrera hora i ja en vista a la nit de dissabte a diumenge, es formaran tempestes marines al nord-oest de les Balears. Aquests nuclis afectaran Menorca i el nord de Mallorca on poden descarregar, durant la matinada, de manera localment moderada i amb ruixats de calabruix.

Diumenge, refrescada general

Un cop passada la línia de tempestes el vent de mestral farà net de niguls. Pot bufar amb qualque cop fort, de fins a 90km/h als relleus muntanyosos. La situació marítima estarà alterada, amb forta maror i redols de maregassa. La ventada suposarà també un canvi de masses d’aire, substituïrà la tropical càlida per una de polar més freda. Això es traduirà en un descens notable de la màxima que, respecte els valors de divendres, caurà entre 8ºC i 12ºC.

Setmana Santa més fresca

Si bé encara és prest per avançar de manera fidel el temps de la Setmana Santa, sembla que aquesta, començarà amb un ambient més fred en general. El descens de diumenge tendrà continuïtat bona part de la setmana que ve i, per tant, el termòmetre no remuntarà gaire. No s’espera fred, però sí unes màximes prou diferents a les viscudes aquesta setmana, amb valors que no passaran enlloc dels 20/22ºC.

31/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris