X

Un dia d’eleccions amb pols en suspensió i qualque ruixat a les Pitiüses i Mallorca

Dissabte s'espera una jornada tranquil·la i assolellada el matí, però a partir del capvespre els niguls augmentaran

26/05/2023

Un dia d’eleccions amb pols en suspensió i qualque ruixat a les Pitiüses i Mallorca

El Puig Major, una fotografia de Pedro Sub.

El Temps

S’allunya la possibilitat de pluges intenses aquests pròxims dies i el sol guanyarà protagonisme. Malgrat tot, no acabarà de fer net: torna la pols i la probabilitat de plogudes de fang el cap de setmana.

Sense tempestes intenses

No es repetiran les plogudes que hi hagué dijous horabaixa a les Balears. No obstant això, aquest divendres el dia serà variable i creixeran els niguls cap a migdia i ho faran sobretot a Mallorca. A primera hora del capvespre pot descarregar de manera molt local qualque ruixat, sense la intensitat i l’extensió territorial de dijous. En general farà més sol que dijous, fet que permetrà una remuntada del termòmetre que assolirà valors de 24 a 26 ºC arreu. A l’interior de Mallorca i l’oest d’Eivissa es poden assolir els 27-28 ºC.

Un cap de setmana de dues cares

Dissabte s’espera una jornada tranquil·la i assolellada el matí, amb valors màxims a migdia de 25 ºC a 28 ºC. A partir del capvespre, els niguls augmentaran, arribaran a tapar per complet el cel a les Pitiüses i es faran espessos a Mallorca i Menorca. Diumenge, dia de les eleccions, serà un dia d’ambient carregat de niguls i de pols africana en suspensió. S’esperen algunes plogudes a Eivissa i Formentera, en conjunt febles i acompanyades de fang. A partir de migdia també pot fer qualque brusca a Mallorca. No s’espera pluja a Menorca. Amb el cel més tapat la màxima serà més baixa, amb valors de 20 ºC a 24 ºC.

26/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris